BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 2 Mayıs 2015

Kılıçdaroğlu, bırakır mı!

Önceki gün Bolu ve Yalova'daydım.
2 Şehrin siyasi nabzını tuttum.
Bolu'da siyasi manzara-i umumiye şöyle: 2011 seçimlerinde, AK Parti yüzde 58.4 oyla 2 milletvekili, CHP yüzde 20 oyla 1 milletvekili çıkarmıştı. MHP yüzde 16.1 oy almıştı. HDP, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 0.3 gibi çok küçük rakamda kaldı. 7 Haziran'da da yine yok gibi….
7 Haziran'da; 2 MİLLETVEKİLİ AK PARTİ, 1 MİLLETVEKİLİ CHP'ye görünüyor. AK Parti adayları,ALİ ERCOŞKUN ve FEHMİ KÜPÇÜ'nün seçileceği, CHP'den Tanju Özcan tekrar seçilmeye yakın….
AK Parti'nin yüzde 60'a çıkarması,MHP'nin oyunun artması halinde, AK Parti'li MEHMET EMİN GÜZ sürpriz yapabilir. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 3 milletvekili çıkarması da söz konusu olacak.
Yalova'da Manzara-i umumiye şöyle:
2011 genel seçimlerinde,Ak Parti yüzde 46.7 ile Temel Çoşkun'u, CHP yüzde 32.3 ile Muharrem İnce'yi milletvekili yapmıştı. 2014 BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİN DE, AK Parti ile CHP kıran kırana çekişmiş,sonunda. 700 oy farkla CHP adayı kazanmıştı.
CHP,yüzde 48'le 29 bin 227 oy, AK Parti yüzde 47.6'yla 28 bin 999 oy almıştı.
HDP'de yüzde 1'le yarışa katılmıştı.
Tanınmış kamuoyu araştırma kuruluşlarının,Yalova iline yönelik 7 Haziran anketlerinin ortalamasını alınca, AK Parti ile CHP başabaş noktada bulunuyor. HDP'de CHP'den alacağı oylarla yüzde 2'ye çıkabilir.
7 Haziran'da olası sonuçlara göre , AK Parti'den , Fikri Demirel, CHP'den Muharrem İnce,milletvekili oluyor.
İlginçtir,Yalova'da hem Demirel, hem İnce, öğretmen. Öğretmenlerin çekişmesinde AK Parti ve CHP'nin birinci parti olma savaşı konuşuluyor. CHP, birinci parti olamadığı taktirde Yalova'da, Muharrem İnce nakavt olacak.
CHP'nin önde çıkması halinde,İnce'nin seçim sonrası büyük sıkııntıya gireceği tahmin edilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine en şanslı Genel Başkan adayı olacağı dile getiriliyor.

SARIGÜL'DÜ, KIRMIZIGÜL OLDU

Muharrem İnce'nin durumunu konuşurken, 7 Haziran sonrasında CHP'de meydana gelecek depremle vatandaşlarımız ilgili ilginç değerlendirmeler yaptılar: ''CHP'den HDP'ye oy kayması olacak.Yalova'da da böyle bir hava var. 7 Haziran akşamı, CHP oyları yüzde 25'lerde kalınca, Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlıkta kimse tutamaz. İpler yeniden Deniz Baykal'ın eline geçer.Mustafa bey, Sarıgül'dü, Kırmızıgül oldu. İstanbul adaylığını kaybetti, sönmeye başladı. Son ön seçime birinci olarak çıkmak hedefiyle girmesine karşın, İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve Gürsel Tekin, onu tamamen söndürdü.
7 Haziran seçimleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu içinde hayat mebat meselesi. Deniz Baykal'a kurulan kaset kumpası sonrası göreve gelen Kılıçdaroğlu, 4 seçim kaybetti. 7 Haziran seçimlerini de kaybedeceği görülüyor. Bu durumda, CHP olağanüstü toplantıya gider, yeni başkanını seçer.Bu noktada,e n şanslı adaylar Deniz Baykal, Murat Karayalçın ve Muharrenm İnce,öne çıkıyor. Yalova'da konuşulduğu gibi,Baykal çıkmazsa İnce'yi destekler mi? CHP'nin Ağustos olağanüstü kurultayında Muharrem İnce,aday olarak ortaya çıkınca,Deniz Baykal'dan yardım istemiş, "Ben bu partiye genel başkan olmak istiyorum. Sayın Baykal'ın desteğini istiyorum" demişti.
Baykal parti içi dengeleri çok yakından bildiğinden, İnce yerine Kılıçdaroğlu'nun yanında yer aldı. Kılıçdaroğlu, yeniden Genel Başkan oldu..

FEYZİOĞLU BEKLİYOR

7 Haziran seçimleri için kamu görevinden istifa günü yaklaşırken, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapığı, olumlu yanıt alamadığı kulislerde konuşuluyordu.
Metin Feyzioğlu'nun da sessiz ve derinden, 7 Haziran sonrası CHP'ye hazırlandığı biliniyor.