BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 10 Nisan 2015

Muhalefete dizayn

Hürriyet-Zaman-Cumhuriyet medyasının desteğinde ve CHP-MHP-HDP derinliğinde yapılan milletvekili aday dizaynını daha iyi anlamak için, bu üç partinin kılcal damarlarında akan kanları analiz edelim. Yeni Türkiye liderleri Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu'nu zayıflatmayı ve Büyük Türkiye yürüyüşünü durdurmayı hedefleyen Derin Koalisyon'un, 7 Haziran seçim stratejisi şudur: "HDP'ye barajı aştıracaklar.
CHP'nin yüzde 3'lük oyunun HDP'ye kaymasını sağlayacaklar. MH P'nin oyunu yükseltecekler. Dertleri, imanları Başbakan Ahmet Davutoğlu, 330 milletvekili çıkarmasın, yeni anayasa yapamasın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de yalnızlaşsın..."
Hedeflenen Türkiye'de iktidara aday bir kadroyu oluşturmak yerine, Kılıçdaroğlu ve kadrosunun CHP içindeki iktidarını korumak olduğu gözle görülüyor. Önseçim operasyonunu Kılıçdaroğlu gölgesinde Gürsel Tekin kurguladı. Deniz Baykal ve Mustafa Sarıgül parti tabanı tarafından geri planı ittirildi. Yalova'dan Muharrem İnce'nin önseçimle gelmesine set çekildi.
Olası genel Başkan adayı olabilecek Umut Oran ve Hurşit Güneş'i liste dışı bıraktılar. Derin Baronlar'ın isteği doğrultusunda, Büyükelçiler Faruk Loloğlu ve Osman Korutürk'ü liste dışına attılar.
İpleri "Amerikan'ın partneri CHP'dir" diyen Murat Özçelik'in eline verdiler.
IMF-Bilderberg'in adamı Kemal Derviş'in asistanı, Amerikan ekolünün yeni ismi Selin Sayek Böke'yi vitrine çıkardılar.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun geleceğinde önemli anahtar, HDP'nin barajı aşmasıydı.
HDP barajı aşarsa, Ak Partinin milletvekili sayısının azaltılacaktı. Bunun için, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin'den HDP'ye akacak oy kitlesinin önünü açık bıraktılar. Solsosyalist oyların HDP'ye gitmesini kolaylaştıracak adaylar seçtiler. Küskün CHP seçmeninin HDP'ye oy vermesini engelleyecek ciddi adımlar atmadılar.

DERİN EL, HDP listelerini, bir kuyumcu titizliğiyle hazırladı. Başkanlığa set çekmek iddiasıyla CHP tabanına, dindar-mütedeyyin isimlerle AK Parti'ye oy veren Kürt vatandaşları hedefe koydular. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş projesinin hedefinde, "Erdoğan karşıtlığı" zemini üzerine bina edilen bir kampanya var. Baronlar, HDP'yi Erdoğan karşıtı CHP'den oy devşirmek için bir fırsat olarak görüyorlar. İstanbul ve İzmir'de, Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu'ndan Turgut Öker, Müslüm Doğan ve Ali Kenanoğlu gösterildi.

HDP'nin Avrupa oylarına yönelik ayrı bir strateji hazırlandı. Etnik Kürt milliyetçi çizgisi perdelendi."Gezi ruhu"na rampa, Ermeni, Ezidi, Süryani, Alevi adaylarla renkli bir liste çıkarıldı.. Altan Tan ve Hüda Kaya isimleriyle muhafazar kürt seçmenlere yönelindi. Eski Dev-Yol'cu Memduh Uyan, Dev-Sol kurucusu Bülent Uluer, Saruhan Oluç, Rıdvan Turan gibi sol-sosyalist isimlerle Leyla Zana, Osman Baydemir gibi Kürt hareketinin ağır topları bir araya getirildi. Mir Dengir Fırat ve Eski SHP'li Celal Doğan'la arayıştalar. Aydın Çubukçu ve Mahmut Memduh Uyan gibi eski radikal solcularla Batı coğrafyasına, Selahattin Demirtaş'la İstanbul'u etkilemeyi planladılar. Sırrı Süreyya Önder'le Ankara'nın Haymana-Şereflikoçhisar'daki AK Partiye akan oylara yöneldiler.

MHP'NİN OYUNU ARTTIRMA PLANI: İslam coğrafyasına yönelik İngiltere-Avrupa felsefesinin seçilmiş ismi Ekmeleddin İhsanoğlu'yla iktidarın can damarı mütedeyyin seçmene oynandı. Ümit Özdağ affedildi. Çünkü Medya'da zayıflık vardı. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş yılmaz'la AK Parti arasında sıcaklık kurma hedeflendi. Bir zaman çok güçlüyken tabanın neredeyse tabanı AK Parti'ye kaptırdığı İç Anadolu'daki etkinliğine yeniden kazanmak üzerine aday belirlemesi yaptılar. Cumhurbaşkanlığında Tayyip Erdoğan'a yönelmiş milliyetçi oyları kesmek için olağanüstü çaba içine girdiler.

SONUÇ: Derin Baronlar'a son uyarımız şudur. Büyük Türkiye yürüyüşünü durduramayacaksınız.

YARIN: DERİN ODAKLARIN,CHP-MHP-HDP KOALİSYON HESAPLARI...