BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 25 Şubat 2015

Süleyman Şah stratejisi

Yeni Türkiye liderliği Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu'nun 2023-2051-2071 YOLUNDA CİHANŞÜMUL DEVLET (KÜRESEL) OLMA STRATEJİSİNİ , aziz milletimiz anlıyor. Derin ABDİngiltere'deki ÜST AKIL, bu stratejinin ne olduğunu iyi biliyor ve başarısızlığa uğratmak için derin planlar yapıyor. Ama azgın-müzmin muhalefetimiz, bu stratejinin derinliğini bir türlü kavrayamıyor. Tuhaf değil mi? Bir an düşünelim.

Bugün iktidarda CHP-MHP koalisyonu olsaydı... Kemal Kılıçdaroğlu-Devlet Bahçeli, dış politikayı onlar yapsaydı... Milli ve bağımsız politika uygulayabilirler miydi? CHP'nin danışmanı darbecilik üstadı Yahudi Alan Makovsky, CHP'nin seçim kampanyasını yapan Benenson'un arkasındaki Yahudi cemaati ne derdi?

Muhalefet ağızlarına bakınca bize çizilen sınırlar içinden çıkamazdık. TÜRBE LAFLARI ONLARIN AĞZINA UYGUN DÜŞMÜYOR... Bakmayın siz onlara. Aziz milletimiz görüyor. Onlar görmüyor olabilir mi?

Süleyman Şah Operasyonu'nun, Yeni Türkiye liderliğinin çizdiği stratejiye göre, taktik hamleler içerdiğini anlıyorlar da, yarınlardaki yeni taktik hamleler karşısında ezilip büzüleceklerini hissediyorlar, "Muhalefet işte görünsün" havasında, paniklediklerini gizlemek istiyorlar. İç savaş yaşanan bir bölgede aziz türbemiz vardı. Süleyman Şah Türbesi, IŞİD'in ya da bölgede cirit atan, örgütler arasında dolaşan başta MOSSAD olmak üzere, yabancı servislerin tahrikiyle ele geçirilseydi... O militanlar Türkiye'yi kendi istediği anda savaşa çekebilmek için mükemmel bir koz olarak kullanmaktan çekinmezlerdi.

Erdoğan-Davutoğlu, yabancı servis ve onların kontrolündeki gözü dönmüş örgütlerin elindeki bu kozu aldı. O yüzden de, Süleyman Şah Türbesi'nin yerinin değiştirilmesi harika bir taktik hamleydi. Satrançta buna, AT HAMLESİ denir. At, L şeklinde, ileri, yana, geri gelir. Kuvvetli olacağın yere AT'ı çekersin. Yeni hamleyi planlarsın. At yine atlayışlarına başlar... Şimdi, Türkiye'nin önünde stratejik derinlik açıldı. Yeni taktik manevralar yapma şansı bulunacaktır.

Nedir bu yeni hamleler?

1) Türkiye- Barzani-Kobani ilişkilerinde yeni bir sürec başladı.
2)
ABD ve koalisyon ülkeleri, Irak, PYD ve peşmergenin, IŞİD'i bölgeden temizleyerek, Musul'dan çıkarmak için geniş çaplı bir askeri harekâta başlayacak. Türkiye, rahatlıkla MUSUL harekatını organize etme-yürütme-gerekirse katılma gibi enstrümanlara sahip olacaktır.
3) Irak ve Suriye'de küresel oyuncuların eliyle askeri hareketlilik başladı. Hedefte DEAŞ (IŞİD) var. DEAŞ'ın buna karşı eylemlerde bulunması ihtimalini Erdoğan-Davutoğlu, Süleyman Şah hamlesiyle paralel düşünmüştür.
4) Türkiye'nin DEAŞ karşıtı eylem ve söylemleri her geçen gün sertleşecek. Örgütün "terörist" olarak tanımlanması, sınır güvenliğinin artırılması, koalisyon ülkeleriyle artan işbirliği değişimin önemli işaretleri olacak.
5) EĞİT-DONAT sistemi, Türkiye'ye yönelik olumsuz yayınlar yapan Yahudi ortaklı gazeteleri de şaşırttı. Batı ile beraber hareket eden Türkiye liderliğine karşı yürütülen yayınlar havada kalmaya mahkûmdur. Herhalde, bundan en çok İsrail rahatsız olacak. Türkiye-Barzani-Kobani yeni süreci, herhalde Almanları çok üzecektir.

SONUÇ: Süleyman Şah Operasyonu Türkiye'nin bölgesel politikasında birbirleriyle ilintili stratejik yeni hamleler yapma sürecini başlattı. Ecdatlarımızın emanetlerini garantiye aldık. Gözümüzün önünde yeni yollar açılacak. Her hamleye yenileri eklenecek. EY MUHALEFET, YENİ TÜRKİYE İÇİN HATTI MÜDAFA YOKTUR, SATHI HAREKET VARDIR.
O DA YAKIN COĞRAFYAMIZIN 100 YIL ÖNCE ELİMİZDEN ALINAN TOPRAKLAR ÜZERİNDE DOSTKARDEŞ-DEMOKRAT BİR DÜNYA YARATILMASIDIR. ANLAŞILDI MI?

Yarın: Musul-Kerkük harekâtının kodlarında Yeni Türkiye liderliği...