BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 30 Ocak 2015

Amerika'nın partneri CHP

İnternete CHP kelimesini arasanız karşınıza ilk çıkan kelimeler HİZİPCİLİK ve DARBESEVERLİK olur. CHP liderliğinin ilk önce bunu değiştirmesi ve eskiyen imajını düzeltmesi beklenirken, öyle tuhaf işlerle uğraşıyorlar ve konuşuyorlar ki, Yeni Türkiye'de demode olan müzmin geleneklerini sürdürüyorlar. Salı günü, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, rakip bir parti için, "Onlar müzik kutusu gibidir, kim parayı atarsa onun müziğini çalar" diye konuştu. Bu lafın nereye uzanacağını düşünmesi gerekirdi. Bir başka partinin lideri çıksa, "CHP bir kuyu gibidir. İçine düşen bir daha canlı çıkamaz" derse ne yapacaklar? Yaygın bir söz var: Gayya kuyusu... Gayya, sözlüklerde "çukur" olarak geçer, rivayetlerde ise en tehlikeli ve can alıcı "durak" olarak ifade edilen yerdir. Yani, insan tabiatına aykırı olan her türlü fiil ile muhatap olan bireylerin içinde bulunduğu yıkıcı durumdur.

Özçelik'in sözleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eski Büyükelçi Murat Özçelik diyor ki, "Amerika'nın partneri CHP'dir".
Yani "Amerika'nın ortağı CHP'dir". Sözden tutun, söyleyen isime, söylenen lafın derinliğinden tutun, dünya gerçeklerine kadar tuhaf, tuhaf olduğu kadar ACINACAK bir durum var ortada. Bu laf üzerine rakip bir lider çıksa, "CHP Amerikan'ın ortağı ise, Amerika CHP'ye para atarsa onun müziğini çalacak" derse, ne yapacaklar? Büyükelçi Özçelik, "CHP'nin ortağı Rusya'dır. Ya da Çin'dir" demiyor da, ABD diyor? Bu söz "Ey Amerika sen beni kolla, ben senin her dediğini yaparım" anlamındadır.
Demek, "Amerika'nın koltuğu altına girersek, oradan bir iktidar çıkar" diye düşünüyorlar. "Dünyanın en güçlü devleti Amerika'dır.
Onun söylemlerini benimsersem, onun çıkarlarını koruyacağıma dair işaretler verirsem, ABD beni kanatları altına alır"
diye bir bekleyiş içindeler. Anlaşılan odur ki; CHP ile Derin Amerika arasında bir şeyler kurgulanıyor. Amerika'da oturan Fethullah Gülen, darbe yaparak CHP'ye iktidar yolu açmaya çalıştı, olmadı, şimdi devreye Derin Amerika giriyor, CHP'ye iktidar yolu açmak için!

Makovsky-Riccardione

Gazetemiz yazarı sevgili Bekir Hazar, birçok yazısında CHP'nin Amerika aşkını net cümlelerle ortaya koyuyor: "CHP ABD'de ofis açtı. Temsilcilikleri ve örgütlenmeyi ülke çapında (Ama ABD'de yani) sürdürmeye kararlı. İsrail'in çıkarlarını ABD'de korumak olan AIPAC adlı kuruluşta uzman olarak bir TÜRK Washington Enstitüsü için 'YENİ CHP' başlığını taşıyan raporda sayfalar dolusu müthiş bir 'YENİ CHP' rüzgârı estirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Amerikalar'a götürüldü. Perde arkasında 'GÖRÜCÜYE ÇIKMA' operasyonunu yürüten CHP'li Faruk Loloğlu, lobilerde 'Türkiye-İsrail ilişkilerini geliştirmek öncelikli görevlerimizden olacaktır' diyor.
İngiltere ve ABD'deki Yahudi baronlara ait üç gazete de 'CHP'ye oy verin' diye çağrılar yapıyor. Rezil rüsva olarak Washington'a geri çekilen ABD elçisi Riccardione de 'Bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz' dedi.
ABD'nin eski büyükelçileri Morton Abramowitz, Eric Edelman, istihbaratçı Henry Barker de CHP'lilerle beraber...(Türkiye'de darbelere yaptıkları katkılarla bilinirken), Alan Makovsky de zaten CHP'nin Washington bürosunda eğitmen Tutturamayanlarla yola çıkan bir partimiz... Ve onun içindir her seçimde tutturamıyor."

SONUÇ: CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Ben derin CHP'liyim" demişti. Slogan tamamlandı. DERİN CHP+DERİN ABD EŞİTTİR İKTİDAR...! YİNE HÜSRAN OLMASIN? AZİZ MİLLETİMİZ 1950'DEN BERİ CHP'Yİ İKTİDARA GETİRMEYEREK ZATEN CEZAYI KESİYORDU. 7 HAZİ RAN'DA DA YENİ DEN BİR HÜSRAN DERİN CHP'Yİ ARTI PARTNER DERİN AMERİKA'YI BEKLİYOR.