BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 27 Aralık 2014

Derin mühendislik projeleri (1)

KÜRESEL STRATEJİK AKIL, bugünlerde harıl harıl çalışıyor. 2015 seçimleri üzerinde kafa yoruyor. Yeni Türkiye'nin siyasi ve iktisadi istikrarında hayati bir eşik olan 7 Haziran 2015 seçimlerine 160 gün kala, yeni kumpaslar hazırlıyor.
Çeşitli platform ve mahfillerde bir siyaseti dizayn kokusu var. Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu, Yeni Türkiye liderliğini zafiyete uğratmak, AK Parti'nin tek başına iktidarını engellemek, yeniden koalisyonlar dönemi başlatmak için çeşitli kumpaslar kurgulanıyor. KİM BUNLAR? New York-Londra-Berlin-Tel Aviv hattındaki Silah-Banka-Petrol-İstihbarat odakları ve Onların Türkiye içi koalisyonu. STRATEJİK BEYİN, 2013-2015 planını revize ediyor. Hedef: 2015 seçimleri. Son yapılan anketlerde AK Parti'nin yüzde 50 bandındaki siyaseti domine eden konumu DERİN AKLI çok rahatsız ediyor. Ne yapıp edip, Ak Parti'yi yüzde 40 altına indirmeye yönelik projeleri revize ediyorlar.
Hatırlayalım: Erdoğan'sız Ak Parti için derin plan, 2013-2015 olmak iki yıla göre hazırlanmıştı. GEZİ üzerinden, Ukrayna ve Mısır'da olduğu gibi bir politik kaos yaratarak Erdoğan'ı devirme planını uygulamaya soktular. Fethullah Gülen-CHP-MHP-Sol fraksiyonlar-yabancı istihbarat servisleri kol kola hareket ettiler. 17/25 Aralık'ta Fethullah Gülen Cuntasıyla darbeye teşebbüs ettiler. 30 Mart seçimlerinde AK Parti'yi geriletmek istediler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın seçilmesini engellemek için uğraştılar. Şimdi önlerinde tek ve SON ŞANSLARI kaldı. Haziran-2015 seçimleri.
Biliyorlar ki, Haziran 2015 seçimleri Türkiye Cumhuriyet tarihinin çok önemli bir virajına denk geliyor. Bu seçimlerden Tayyip Erdoğan-Ahmet Davutoğlu zaferle çıkması, Yeni Türkiye'nin önündeki tarihi m‚niaların devrilmesi ve 2023'ün Büyük Türkiye hedefine yürünme konusunda halkın zaferi gerçekleşecek. Ve 100 yıldan beri Türkiye'yi eviren çeviren küresel güçler ve onların iç bağlantıları yıkılan duvarların altında kalacak.

DERİN AKIL PROJELERİ:
Anayasa mahkemesi üzerinden,
CHP'yi dizayn edip,
MHP üzerinde,
HDP üzerinde etkili olmak, ÇÖZÜM SÜRECİNİ sabote etmek,

ANAYASA MAHKEMESİ: Haşim Kılıç öyle bir açıklama yaptı ki. Yıkıcı ve kurnaz muhalif cepheyi heyecanlandırdı.
Haşim Bey'in söylediklerinin özeti şuydu:
Yüzde 10 seçim barajıyla ilgili 2-3 haftaya karar vereceğiz. Hak ihlali kararı çıkarsa 2015 seçimlerine uygulanacak.
Bu söz Muhalif CHP'yi mutlu etti.
Son Kulislere göre, Anayasa Mahkemesi yüzde 10 seçim barajını hak ihlali kabul edecek, kaldırılması için TBMM'yi yönlendirmeye çalışacak.
CHP DİZAYNI: Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 2015 seçimlerini kazanma şansları olmadığını söylediğini açıkladı. Buna benzeyen yazılar ve yorumlar artınca, DERİN AKIL, CHP'ye yönelik dizayna geçti. Bir taraftan, CHP'nin yüzde 20 altına inmesini engellemeye çalışıyorlar. Diğer yandan İstanbul'da taşları yeniden diziyorlar. Baronlar, Seçim sonrasına dönük genel başkanlık hesapları ve senaryolarını değiştirdiler.
Mustafa Sargıgül'ü devreden çıkardı.
Fitili Derin Muhalefetin Sesi Hürriyet gazetesi ateşledi. Hayri İnönü'nün eşini konuşturarak mesajı verdiler.
İstanbul'da Karadeniz oylarının yüksekliği düşünülerek Murat Karayalçın öne çıkarıldı.
DERİN AKIL, Mustafa Sarıgül'ün, kendi partisi TDH ile seçime girmesini engelleyecek (CHP oyları düşmesin diye). Ve Sarıgül, CHP'den İstanbul milletvekili olacak ama artık CHP liderliği söz konusu olamayacak.

2. YAZI YARIN: SEÇİM SONRASI CHP'DE KİM GENEL BAŞKAN OLACAK. BAYKAL NE YAPACAK?
MHP ÜZERİNDE DİZAYN. YENİ MİLLİYETÇİ CEPHE