BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 14 Aralık 2014

Son darbeci Fethullah Gülen

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bütçe konuşmasında CHP'ye yönelik, "darbecilik" ve "darbecilerle yan yana olma" eleştirilerinin ana muhalefet grubunda yarattığı reaksiyon çok dikkati çekmişti.
Başbakan Davutoğlu Nevşehir'de nokta vuruşlarını sürdürdü. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eski darbelerle yüzleşmeye davet etti. '27 Mayıs, 1971, Muhtırası, 28 Şubat, 27 Nisan darbelerinin arkasında yer alan CHP'nin tarihle yüzleşmesini istedi. Davutoğlu'nun başlattığı ESKİ DARBELERLE YÜZLEŞME süreci, Yeni Türkiye'nin darbecilerle yüzleşme cesaretini ortaya koyuyor. Gelişmelere bakınca 'Darbeci CHP' tartışmalarının yeni boyutlar kazanacağı anlaşılıyor. Darbelerle yüzleşme sürecine geniş gözlükle bakalım... Türkiye geleneğinde 3 türlü darbe yöntemi var:
BİR) Askeri darbeler: 27 Mayıs 1960, 9-12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997, 27 Nisan 2007.
İKİ) Yargı darbeleri: Refah Partisi'ni kapatma kararı ve 2009 yılı AK Parti kapatma davası...
ÜÇ) Siyasi darbe: 17/25 Aralık Fethullah Gülen Cunta harekâtı 2013 yılının önemi: Perde arkasında, Petrol/gaz paylaşımı, Amerika/Rusya'nın Doğu Avrupa paylaşımı ve Yeni Ortadoğu düzen çalışmaları vardı.
KÜRESEL BEYİN (ÜST AKIL) dünyanın en stratejik coğrafyasında, Avrasya'nın kalpgahındaki 3 ülkede Türkiye-Mısır-Ukrayna'da darbe planlandı. Kendi adamlarını yönetime taşımayı düşünüyordu. Mısır'da Mursi ve Ukrayna'da Yanukoviç devrildi. Tayyip Erdoğan'ı deviremediler. Bu üç ülkeye çok dikkatle bakan gözler Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna üzerinden Doğu Avrupa'ya, Mısır üzerinden Ortadoğu ve Afrika'ya uzanmak isteyen stratejik adımlarını görmektedir.
Erdoğan'ı tasfiye planı, 2013-2015 olmak iki yıla göre hazırlanmıştı ve başlıkları şöyleydi: GEZİ, 17/25 ARALIK DARBE, 30 MART YEREL SEÇİMLERİ, KÖŞK SEÇİMİ ve 2015 GENEL SEÇİMLERİ. Gezi üzerinden, Ukrayna ve Mısır'da olduğu gibi bir politik kaos yaratarak Erdoğan'ı etkisizleştirme planını uygulamaya soktular. Yahudi ortaklı uluslararası medyada Erdoğan ve AK Parti algısını değiştirme yayınlarını başlattılar. Olmadı.

TÜRKİYE ÜZERİNE YENİ PLAN :
17/25 ARALIK DARBESİ. OPERATÖR FETHULLAH GÜLEN...
Kimse tesadüfen bir yerde olmuyor.
Kimse tesadüfen de bir operasyon için seçilmiyor. Bunun iyice bilinmesinde çok yarar var. Ellerinde çok kıymetli bir paket vardı. CIA onu yıllar önce almıştı. Onun adamlarının Türkiye'de hassas noktalara geldiğini görmüşlerdi. Emniyet-SavcılıkÖzel yetkili mahkeme zincirindeki güç, Fethullah Gülen seçildi. 17/25 Aralık darbesiyle, 30 Mart seçimlerini manüple edeceklerdi. Erdoğan'ı devirecekler, Kemal Kılıçdaroğlu'nu iktidara getireceklerdi. Aziz millet Tayyip Erdoğan'ı yedirmedi. 30 Mart sonrası 'Yeni Türkiye'yi hançerleme koalisyon'u, hedefe Cumhurbaşkanlığı seçimini koydu.
ERDOĞAN'IN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN EKMELEDDİN İHSAN OĞLU PROJESİ DEVREYE SOKULDU...
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHPMHP adayı olarak milliyetçi-muhafazakâr Ekmeleddin İhsanoğlu'nu arenaya sürdüler.
AK Parti seçmeninden oy devşirmek istediler. FETHULLAH GÜLEN-CHPMHP çok uğraştı ama olmadı. Başarılı olamadılar. İflah olmayan, pes etmeyen derin odaklar durmuyor. Uyumuyor...

SON HEDEFLERİ: 2015 seçimlerinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun oylarını tırtıklamak, yeni anayasa çıkaracak rakama (en az 330 milletvekili) ulaşmasını engellemek, eski anayasa ile baş başa kalacak Tayyip Erdoğan'ın zayıflatılmasına yol açmak.
Başarılı olurlarsa Ak Partiyi zayıflatıp bir koalisyona sokmak veya CHP-MHP hükümeti çıkarmak... AZİZ MİLLETİMİZ, 30 MART VE 14 AĞUSTOS DERİN PLAN LARINI PAÇAVRAYA ÇEVİRDİ. ŞİMDİ HAZİRAN -2015 SEÇİMLERİNİ SAB IRLA BEKLİYOR. YARIN: Askeri ve yargı darbeleri arkasında yer alan CHP gerçeği...