BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 30 Eylül 2014

Yeni Türkiye'nin devlet aklı

Yeni Türkiye'nin 2023 stratejisiyle bire bir ilişkisi bulunan Haziran 2015 seçimlerine 260 gün (8,5 ay ) kaldı. Genel seçim hattındaki en hayati değişiklik, Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığa gelişi oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün (29 Ağustos-
29 Eylül), Başbakanlıkta 1 ayını tamamladı.
Çok değil, 1 ay önce, Ağustos ayında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni Genel Başkanın, yeni Başbakanın belirlendiği, Türkiye'yi 2023'e taşıyacak kadroların dizayn edildiği kritik süreci son derece başarılı biçimde yönetti.
Geçen yıl bu aylarda bir takım mahfiller ciddi sancıların, türbülansların yaşanacağı tahminlerini yürütüyordu. Hatta Gezi ile 17-25 Aralık'tan sonra Erdoğan'ın değil Cumhurbaşkanlığı Başbakanlığı'nın dahi sıkıntıya girdiğine dair analizler yapan şaşkın siyasetçiler ve analistler ortada geziyordu. Onlara, Yahudi sermayeli Amerikan-İngiliz-Alman medyası destek oluyordu.
Ne oldu? Oyunlar bozuldu, tüm bu öngörüler çöktü, tahminler tutmadı. Şimdi, Türkiye 2023'e koşuyor.
DAVUTOĞLU'NUN PERFORMANSI:
Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, 29 Ağustos'ta yeni kabinesini açıkladı. İlk hamleleri çok dikkati çekici ve uzun solukluydu.
Bir strateji üstadı olan Davutoğlu'nun hem getirdiği isimlerin ÇOK ÖZELLİKLİ olması hem de Yeni Türkiye'nin inşa edilişinde KURUMSALLAŞMA' YA verdiği dikkat ve özen, anlamlıydı.
BİR) Davutoğlu'nun 2019 yürüyüşünün belkemiğini, bir iletişim ve kamu diplomasisi üstadı olan Yalçın Akdoğan ile ekonomipolitika hocası Numan Kurtulmuş'un Başbakan yardımcılığına, Avrupa Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da Dışişleri Bakanlığı'na getirilişi oluşturuyor.
İKİ) 2 yeni kurumsal yapı kuruldu.
Çözüm Süreci Strateji Grubu
: Kendi başkanlığında yeni bir mekanizma, Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın aktif yöneticiliğiyle çalışıyor. Ulusal Güvenlik Mekanizması: Sivil-Askerin başlarının yer aldığı mekanizma hayati konuların detayına giriyor.
REHİNE KURTARMA BAŞARISI:
Davutoğlu'nun 1 aylık döneme sığdırdığı en önemli konuların başında IŞİD tarafından kaçırılan 49 rehinenin kurtarılması geliyordu.
Başarıyla işi sonuçlandırdı.
DİYANET'E ÖZEL İLGİ: Davutoğlu, Diyaneti kendisine bağlayarak yeni döneme ilişkin işaretleri verdi. Diyanet'e ilişkin yeni bir modelin hazırlıkları yapılıyor.
IRAK-SURİYE: Dışişleri uzmanlığıyla Başbakan olmanın avantajlarını kullanması bilen Davutoğlu, Türkiye'nin dış politika ağırlıklı yoğun gündemini başarıyla yönetiyor.

Genel seçimin sıcaklığı

Yeni Türkiye'nin 2023 stratejisiyle bire bir ilişkisi bulunan Haziran-2015 seçimlerine 260 gün (8,5 ay )kaldı. Davutoğlu'nun BİR AYLIK BAŞARILI PERFORMANSI anketlere de yansıdı. Toplum nezdindeki ilgi ve sevgi göstergeleri, yüzde 50- 52 seviyelerinde seyrediyor. Peki, rakipleri ne durumda?
Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı'nda 'Ekmeleddin İhsanoğlu denemesi' yaptılar. Başta CHP ve MHP olmak üzere çok sayıda irili ufaklı parti ve kuruluş bir araya geldi. Sonuç muhalefet için felaket oldu.
Son anketlere bakalım: Davutoğlu'nu sıkıştıracak diye beklenen CHP-Kemal Kılıçdaroğlu'na destek yüzde 24, MHPDevlet Bahçeli'ye destek yüzde 14.
Muhalefetin toplam oyu, yüzde 38.
Ortaya çıkan bu tabloya göre, azgın ve yıkıcı muhalefet, CHP-MHP koalisyon hükümeti çıkarmanın yanına bile yaklaşamıyor.
SONUÇ:
Anadolu'nun bağrında yetişen, Taşkent'ten Başkent'e yürüyen, Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği en başarılı Strateji üstadı Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olması, Yeni Türkiye'nin büyük şansıdır. Davutoğlu'nun, azgın ve yıkıcı Muhalefetin elini boş bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uyumlu söylemi herkesin dikkatini çekiyor.
ALLAH KUTLU YÜRÜYÜŞÜN BÜYÜK MÜCADELE İNSANLARINI AYIRMASIN...