BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 28 Eylül 2014

Şanlıurfa'da büyük devlet ruhu

Harran ovası pırıl pırıl... 30 kilometre uzağımızda Müslümanları Müslümanlara kırdırıyorlar. Bir damla petrolgaz için binlerce kilo masum insanların kanlarını akıtıyorlar.
Doymadılar. Yine kardeşlerimizin kanını emmeye çalışıyorlar.
Sıkıntılıyız ama Yeni Türkiye'nin geleceğine ümitle bakan, bir istikrar adası ülkemizin vatandaşı olarak yarına güvenle sarılan insanlar olarak bir masanın etrafındayız.
Yanımızda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı
Celalettin Güvenç
var.
Karşısında gazete-yazarlar Orhan Miroğlu, Celal Kazdağlı, Turgay Türker, GAP İdaresi Baş Müşaviri Ömer Faruk Özmen, Fatin Dağıstanlı... Gözlerimizi önce pırıl pırıl gökyüzüne sonra Harran ovasının uzanan ufkuna döndürüyoruz.
Şanlıurfa... Halil İbrahim Buluşmaları'nın sekizincisini icra edildi. Bu yılki buluşmalar, yakın sınırlardaki çok önemli bir olayın eşliğinde gerçekleşti. Bilindiği gibi ayın 19'undan beri Suruç sınırından Şanlıurfa'ya yaşanan göç olayı ile 150 binin üzerinde Kürt kardeşimiz geldi.
Bir gerçeğin altını muhakkak çizmemiz gerekiyor. Her zaman sağduyusuna, özverisine, fedakârlığına saygı duyacağımız bir toplumumuz var. Şanlıurfalılar tarafından sorunun azaltılması için gösterilen büyük çaba büyük harflerle yazılmalıdır. Dünya seyrederken bir insanlık dramı yaşanıyor, bu dramın azaltılması için paylaşılması ve hafifletilme çalışmalarında aziz halkımızın gösterdiği yakınlık sözlerle zor ifade edilir.

Batı'ya tokat gibi cevap

Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları işte böyle bir atmosferde icra edildi. Buluşmaların amacı misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, iyilik, cömertlik, bereket gibi insani hasletlerin ışığında, Hz.
İbrahim'in binlerce yıl önce bu topraklarda başlattığı güzelliklerin halen devam ettiğini ortaya koymaktı. İşte, aziz halkımız bu gerçeği akıllara nakşetti. Batı basını, emperyalist uşaklar bırakın bağırsın. Türkiye savaşa sokmak için taklalar atsın. Bakmayın siz onlara. İnsanlığın batmadığını gösteren aziz halkımız karşısında saygıyla eğilmeliyiz.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı tarihi konuşmada altını çizerek ifade ettiği gibi tartışmasız bizim milletimiz; tarihin en cömert milletidir. Bunu yok saymada çalışsalar, üstünü örtmeye de çalışsalar ne yaparlarsa yapsınlar bu millet tarihte eşi görülmedik bir cömertliği kesintisiz üç, üç buçuk yıldır yapmaktadır.
Bir buçuk milyonun üzerindeki Suriyeliyi üç yıldır barındıran, 3 günde 150 bin Kürt kardeşimizi bağrına basan ülkemizin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın anlamlı sözlerini bir kenara yazın: "Devletimiz, halkımız elelele büyük bir şevkle desteği ile bunu başardı. Tabiri caizse bizim insanımız Hatay'da da Maraş'ta da, Şanlıurfa'da da, Gaziantep'te de yarım ekmeğini bu gelenlerle paylaşmıştı.
Paylaşmaya devam edecek
. Masum insanların arkasında Yeni Türkiye var. Bizim yanlarında olduğumuzu hiç utunmasınlar.
Vatan topraklarımız onları bağrına basmaktan bir gün daha geri durmayacaktır.'' SONUÇ: Hiçbir kışkırtma ve iftira, aziz milletimizin gösterdiği refleksi reddedemeyecektir, gölgede bırakamayacaktır, inkâr edemeyecektir.
Büyük Türkiye ruhu artık canlandı.