BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 27 Eylül 2014

Büyük resim (2)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan neden başarılı? Uzmanlardan duymaya alışık olduğumuz nedenler: Karizmatik, iyi bir hatip, vefalı ve çalışkan olması. Ama bir nokta üzerinde dikkatle durmuyorlar. Hayatını ona adayan çekirdek kadro. Bu çekirdek kadronun omurgası, 1994 yıllardan beri hep yanında oldu.
Tayyip Erdoğan, Çankaya'ya seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak çıkarken, hep yanında güvendiği ve farklı konularda uzmanlaşmış insanlarla çalıştı. Kadrosuna karşı da hep vefalı oldu. Erdoğan'ın başarısını iyi anlamak için, çekirdek kadronun 2 ismini özellikle tanımak, talip etmek şart.
Erdoğan'ın Nabi Hocam diye hitabetliği Prof. Dr.
Nabi Avcı ve hayatını adım adım izleyen, beyaz sayfalara döken bir iletişim üstadı Doç.
Dr. Yalçın Akdoğan.
Doç.Dr. Yalçın Akdoğan: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iletişim başarısındaki isimdi. 2011 seçimlerinde Ankara Milletvekili oldu. Şimdi Başbakan Davutoğlu'nun 2019 yürüyüşünün mimarisinde kilit isim. Hükümetin medya, kamu diplomasisi, çözüm sürecinde hayati köprüsü konumunda. Muhakkak dikkatinizi çekmiştir. Yalçın Akdoğan-Nabi Avcı, (16 Eylül'de) Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle ilk kez bir araya geldi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı planlaması gerçekleşti.
Erdoğan'ın Başmüşaviri ve medya danışmanıydı. Hemen tüm temaslarda yer aldı.
Edebiyat ve sanat bilgisi ileri seviyede. İdeolojik olarak liberal, yaşam tarzı olarak muhafazakâr.
Erdoğan ile tanışması, 1990'lara uzanıyor.
ODTÜ mezunu.2011 seçimlerinde Eskişehir Milletvekili, sonra da bakan oldu. Başbakan'ın 2019 yürüyüşünün mimarı olacak.
(19 Eylül'de) Başbakan Davutoğlu, Azerbaycan'a gitti. Cumhurbaşkanı Aliyev ile yaptığı görüşmede Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yine yanındaydı. Akdoğan'ın son 2 hamlesi dikkatleri çekti: HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken, Pervin Buldan ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'le görüştü. Barış Süreci'ndeki Türkler ve Kürtler arasındaki güven havasının tuzaklandığı sırada yapılan bu toplantı, yeni kanalların açılmasına vesile oldu. Gazete ve TV temsilcileri ile ayrı ayrı toplantı yaptı. Kamu diplomasisinin güzel örneklerini vererek, kamuoyunu aydınlatan, dezenformasyonları kıran açıklamalar yaptı.
Suriye ve Irak'ta IŞİD' karşı Türkiye'nin nasıl bir tavır alacağı net. Türk askeri, sınırlarımıza saldırı olmadığı müddetçe, sınır ötesine geçmeyecek. Terörle mücadele konseptine göre zamana ve zemine göre taktik ve stratejik hamleler yapacaktır.

SONUÇ: Amerikan ve İngiliz basının körüklediği, "Türkiye'nin koalisyona askeri bakımdan katılmazsa, sonunda, Irak ve Suriye'nin geleceğinin şekillenmesinde de oyun dışı kalınacağı'' tezviratlarına, manüplatif haberlerine, provakatif çıkışlarına asla inanmayın. Yeni Türkiye'nin stratejik aklı, 100 yıl önce İngiltere ve Fransa tarafından yağmalanmış Osmanlı İmparatorluğu'nun küllerinden doğan Türkiyemizin, 100 yıl sonra büyüme kararları doğrultusunda, bu sefer yeni Ortadoğu haritasının hazırlandığı masalarda etkili aktör olarak yerini almasını sağlayacaktır.
Bu durumu, Başbakan Yardımcısı Akdoğan net şekilde ortaya koydu: DEVLET POLİTİKASI AYAKÜSTÜ BELİRLENMEZ.