BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 2 Eylül 2014

Davutoğlu'nun taş gibi kararları

Askeri stratejide çok hayati bir kural vardır: "Çıkış hattında yapılacak hata savaşın sonuna kadar sürer" Bu kural nedeniyle savaşın planlaması, savaşın kendisinden daha önemlidir. Planlama aşamasında her türlü senaryo görüşülür. En küçük ihtimal gözden kaçırılmaz. Dikkat ve ihtimam son derece hayatidir.
Planlama yapıldıktan sonra, çıkış hattında ilkeler adım adım uygulanır, çok başarılı bir çıkışla harekât başlar.
Ondan sonra, cesaret ve kararlılıkla plan tıkır tıkır işler.
Yeni Türkiye'nin ilk Başbakan'ı Prof.
Dr. Ahmet Davutoğlu başkanlığında ilk Bakanlar Kurulu toplandı. Stratejik düşüncenin mimarı Ahmet Davutoğlu, Bakanlar kurulunun ilk toplantısına stratejik kararlarla ilk günden damgasını vurdu. Başbakan 'Çıkış hattında hataya yer yok. Başarılı çıkışla sonuna kadar gidilecek, başarı kesinlikle elde edilecektir' mesajını verdi.

İşte Davutoğlu'nun 'taş gibi' kararları:
BAŞBAKAN YARDIMCILARI:
Bülent Arınç
: Hükümet sözcülüğü ve Terörle Mücadele Üst Kurulu Başkanlığı, Çözüm Süreci Koordinasyonu Yalçın Akdoğan: Basın Tanıtma, Kamu Diplomasisi Koordinasyon Numan Kurtulmuş: Kültür, Dil, Tarih Koordinasyon Ali Babacan: Ekonomi Koordinasyon Başbakan Davutoğlu'nun görevleri arasında İKİ HAYATİ KONU dikkati çekiyor.
ÇÖZÜM SÜRECİ:
İşin başında bizzat Başbakan Ahmet Davutoğlu olacak. Koordinasyonu Bülent Arınç sağlayacak. Hükümet sözcüsü Arınç, görevlendirmeyi açıklarken "Çözüm sürecinden tek başıma sorumlu değilim. Yalçın Akdoğan da değil. Bunun tek sorumlusu başbakanımızdır. Bir defa çözüm süreci denilen konu ve devletin hukuki olmayan oluşumlarla ilgili mücadelesinin bir bakana ihale edilmesi doğru değildir. Bu konuda Başbakan Yardımcılığı'na bağlı bir sekretarya vardır ve çalışmaları ilgili bakanlar yürütecek" diyerek, bazı fitne ve fesat odaklarının tuzaklarına işaret etti.
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI:
Başbakan Davutoğlu bu kurumla, bizzat- birebir ilgilenecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı'na toplumu din konusunda aydınlatmanın yanında ülkenin birlik, beraberlik ve sosyal barışı ile huzura katkı sağlama gibi hayatî önem arz eden bir görev daha verilmişti.
Günümüzde de, hayatın akışını sağlayan her aktivitenin bir çeşit din ve Diyanet'le ilişkisi bulunmaktadır.
Hizmet sunumunun herhangi bir kişi, cemaat, tarikat, mezhep veya siyasi düşünce ve felsefeye göre değil daha üst ve genel bir kimlik olan vatandaşlık esasına göre yapılması hususundaki çizgi aynen devam edecektir.
ALEVİ AÇILIMINI BİREBİR DAVUTOĞLU YÜRÜTECEK...
Erdoğan 'ın Başbakanlığı'nda, 2013 yılı sonunda Alevi açılımı üzerine detaylı çalışmalar yapılmıştı. Bu hassas konuyu da Başbakan Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı parantezinde, bizzat yürütmeye karar verdi.
SONUÇ: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünyadaki kardeşlerimizle kucaklaşıyor. Dün Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağrındaydı... Şimdi canımız, Azerbaycan'lı kardeşlerimizle kucaklaşacak.
Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde istiklal bilincini tekrar ihya etmek için ortaya çıkmış bir kadro görevde. İstikbal savaşını yürütecek kadro görevde.
YENİ TÜRKİYE DOĞRU YOLDA.
YARINLARA İNANÇLA YÜRÜYOR.
MİLLİ GÜÇ-HEDEF 2023 YÜRÜYÜŞÜ HAYIRLI OLSUN...