BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 27 Temmuz 2014

Erdoğan'ın demir ağları

Ankara-İstanbul arasını 3.5 saate indiren hızlı tren seferi başladı. Hayaldi gerçek oldu. Ülkemiz son 10 yılda ulaştırmada dev adımlar attı. Pek çok batılı ülkeyi bile kıskandıracak gelişmelere tek tek imza atıldı.
Yıllarca sesimiz kısılırcasına 10.
Yıl Marşı'nı söyledik. "Demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan" sözleri yüreklerimizde derin izler bırakıyordu.
Türkiye Cumhuriyeti 10'uncu yılında Atatürk'le başlattığı seferberliği, 100 üncü yıla yaklaşırken, Tayyip Erdoğan liderliğinde başarıyla tamamlıyor.
Atatürk'ün ardından ihmal edilen demiryolları, Büyük Türkiye hedefi ile yine canlanıyor. Marmaray, 151 yıllık rüyaydı...
Marmaray üzerinden Londra-Pekin arasında 2' inci yüzyılın kaderini çizmeye hazırlanan Yeni Türkiye'nin vatandaşı olmak, ne mutlu.
Aziz milletin ruhunu okşayan dev yatırım karşısında siyasi liderlerimizin gösterdiği tepkiler dikkatinizi çekmiştir. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ne yaptı? Üç maymunu oynamaları aziz milletin gözünden kaçmadı. Görmediler, duymadılar, konuşmadılar.
Ağızlarından "Allah razı olsun" sözü çıkmadı. Kimler için yapıldığı önemli. Millet için yapılanları takdir etseler ne çıkar?
CHP-MHP Cumhurbaşkanı ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "Cumhurbaşkanları köprüyle, yolla, barajla ilgilenmez" tekerlemesini tekrarlayıp durmasına ne demeli?
Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığında gösterdiği imar ve kalkınma başarısını Cumhurbaşkanı olarak devam ettirmesinden rahatsız olabilirler. Ama gerçekleri kimseden gizleyemezler.
Marmaray projesi, açılışı yapılacak tüp geçitler ve inşaatı devam eden Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul'a dev bir havalimanını yaptıran ve yeni projelere imza atacak bir Cumhurbaşkanı Çankaya'da çalışsa, kötü mü olur?
Son yüzyıla bakarsak Osmanlı Padişah'ı Abdülhamit ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten başlayarak 11 Cumhurbaşkanı içindeki bazı isimler "'yolla, köprüyle, barajla" çok yakından ilgilenmiştir.

Abdülhamit'ten günümüze

1908'de İttihat ve Terakki tarafından tahtan indirilen Abdülhamit'in birçok siyasal, sosyal, ekonomik yapı içersinde bizzat yaptığı, yaptırdığı imar faaliyetleri unutulmamalıdır.
Sadece Bağdat ve Hicaz demiryolunu yaptırmak için hayatını ortaya koyması, Ortadoğu ve Anadolu'da petrol haritalarını hazırlatması başlı başına bir büyük liderlik ve geleceği öngörme başarısıdır.
Gazi Mustafa Kemal'in Kurtuluş Savaşı'nda Abdülhamit'in yaptırdığı Anadolu demiryollarını kullanarak başarıya imza atması, Çankaya'ya çıktıktan sonra, demiryollarına, barajlara, sanayi yatırımlarına el atması akıllardan hiç çıkarılmamalıdır.
Cumhurbaşkanı olarak Celal Bayar, Turgut Özal, Süleyman Demirel ellerinden geldiği ölçüde, Çankaya'dan imar ve kalkınma projelerinin uygulamaya sokulmasında aktif rol oynamışlardır.
12 yıldan beridir Başbakan Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül elele vererek, Türkiye'nin hayati yatırımlarının birer abide olarak yükselmesinde rol almışlardır.

Cumhurun başı

10 Ağustos'a Çankaya'ya çıkmaya hazırlanan Tayyip Erdoğan ne diyor? "Cumhurun başı, cumhurun her ihtiyacıyla ilgilenir. Bizim işimiz eser üretmek, hizmet üretmek, yatırım yapmak, bu ülkeyi kalkındırmak, bu ülkeyi hak ettiği muassır medeniyet seviyesine ulaştırmaktır.
Bunun için bizim hizmet sevdamız asla bitmeyecek, bu sevda cumhurbaşkanlığı süresinde de devam edecek."
SONUÇ: Muhalefete sormak lazım.
Hayatı koşmakla, iş yapmakla, proje hazırlatmakla, temel atmakla, son dönemde çılgın projeleri devreye sokan bir lider olarak Tayyip Erdoğan'ın Çankaya'da, aynı heyecanı duymasından neden rahatsız sınız?
Aziz milletimiz, Çankaya'da, proje hazırlatan, temel atan, büyük projeleri düşünen bir lider arıyor?
Hala anlaşılmadı mı?