BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 22 Ağustos 2013

Cumhurbaşkanı kulisleri

Kulislerdeki son bilgilere göre, dış destekli SİYASET MÜHENDİSLERİ, sıcak geçmesini düşündükleri sonbahar ve 2014 seçimleri üzerinde harıl harıl çalışıyorlar.
Adına KAOS diyebileceğim plan üzerinde son rötuşları yapıyorlar. 2013 sonbaharından 2014-sonbaharına kadar, ekonomik-siyasal-sosyal TAKTİK planlarına son şeklini vermek için uğraşıyorlar.
Muhalif Kurmayların tasarılarından kulise sızanlar şöyle:
Muhtemelen, 17 Eylül'de açılacak TBMM'de muhalefet partileri, anayasa ve demokrasi paketi üzerinde tadı kaçıracak çıkışlar yapacak.
Açılır açılmaz, üniversitelere polis giremez planı işlemeye başlayacak.
Mitingler, gezide ölen vatandaşları anma toplantılarına ağırlık verilecek.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramına yönelik 'alternatif' programlar hazırlanacak.
Kandil'deki PKK beyinlerinin tuzak kokan, sinsi konuşmalarına paralel, olası güneydoğu olayları mercek altında tutulacak.
Ocak-2014'ten itibaren, belediye seçimleri propaganda dönemi tezgâhlarına geçilecek.
Hedef: Mart seçimlerinden, Ak Parti'nin hem oy hem il bazında gerilemesi sağlamak.
En büyük destekçilerinin, yabancı basın olacağını düşünüyorlar.

Muhalefetin ortak adayları

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ise propaganda döneminin 1 Haziran - 24 Haziran arasında başlayacağını düşünürsek, muhalefetin en geç Ocak-2014'ten itibaren Çankaya için bir aday bulması gerekiyor.
İktidarın hedefi, Tayyip Erdoğan'ın ilk turda seçilmesi, en az yüzde 58 oy alması.
2010 anayasa referandumunda alınan oy ve üstüne çıkmak hayati önemde görülüyor.
Muhalefetin taktiği ise ilk turda Erdoğan'ın kazanmasını engellemek, ikinci turda Erdoğan'ın rakibi üzerinde ittifak yapmak, yüzde elliyi geçmesini sağlamak.
Yani ikinci turda Erdoğan karşısında öyle bir aday olsun ki, bir blok halinde tüm muhalif ve yüzen gezen oyların toplanması hesaplanıyor.
Peki, öyle bir isim var mı? Muhalif çevrelerin akıllarından geçen bazı isimler şöyle: İslam İşbirliği teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu. Ak Parti eski kurucusu, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, TBMM Başkanvekili (MHP milletvekili) Meral Akşener, TBMM Başkanvekili (CHP milletvekili) Güldal Mumcu, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. İlber Ortaylı, CHP Milletvekili Mehmet Haberal, Yargıtay eski Başkanı Sami Selçuk ve ulusal ve uluslar arası düzeyde tanınmış 3 işadamı (İsimleri şimdilik yazmıyorum)

Erdoğan Çankaya'ya çıkınca

Ağustos-2014'ten sonra, Türk siyasetinin tepe vitrininde olası bir tabloya şimdiden işaret edebilirim:
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırsa, TBMM Başkanı Cemi Çiçek, Cumhurbaşkanı vekili olarak ta görev yapacak.
Başbakan Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olunca, Ak Parti genel Başkanlığını vekâleten Mehmet Ali Şahin yürütecek. Bu arada, Ak Parti olağanüstü kongreye gidecek. Yeni Genel Başkanını seçecek.
Başbakan'ın görevi sona ererse, Bakanlar Kurulunun görevi de sona ermiş sayılacağından, bu durumda, yeni hükümet kuruluncaya kadar Başbakanlığa Bülent Arınç'ın vekillik etmesi söz konusu olacak.
Çankaya'ya çıkacak Tayyip Erdoğan yemin ettikten sonra, yeni hükümeti kurmakla Ak Parti'nin yeni Genel Başkanını görevlendirecek.

SONUÇ: Hayırlısı ile Mart seçimlerini huzur ve güvenlik içinde yapalım.
365 GÜN SONRA, Türkiye'de büyük değişiklikler olmadığı takdirde, Başbakanlık ve Ak Parti Genel Başkanlığı için, 4 ismin şansı yüksek.
Bülent ARINÇ, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Mehmet Ali Şahin... Numan Kurtulmuş milletvekili olmadığı için, 2015 Temmuz'daki genel seçimlere kadar Başbakan olamayacak.
Genel Başkan olabilir mi? Erdoğan'ın kararı ve şartlar müsait olursa olabilir.