BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 8 Haziran 2013

Gizli dünya devleti Bilderberg ve Taksim

Gençler direniyor. Özgürlüklerin genişletilmesini talep ediyor. Onları bahane eden DIŞ BEYİN, önemli bir toplantıyı organize ediyor.
İngiltere'nin Hertfordshire kasabasında 2 gündür süren ve yarın bitecek gizli Bilderberg toplantısında, Ortadoğu ve Türkiye konuşuldu. Küresel sermaye-silah baronları, 2013 yılı gizli toplantılarında Türkiye'yi masaya boşu boşuna yatırmazlar.
Yeterli mesaj vermiyor mu?
Taksim'den başlayan protestolar bir DIŞ BEYİN tarafından çok profesyonelce yönlendiriliyor. 90 kuşağı üzerinden kurgulanan oyunun ikinci perdesi devreye sokuluyor.
Toplumun bir kesiminde birikmiş öfkeler çok iyi kullanılıp, AK Parti'ye karşı bütün hasımlar ortak hareket etmek üzere manüple ediliyor. 2007 sonrası bir yıldız olarak parlayan Türkiye kıskançlığı içindeki iç-dış bütün hasımların, uzun süren bir hazırlık çalışmasından sonra düğmeye bastıkları muhakkak görülmelidir.
Taksim üzerinden kurgulanan AK Parti'yi bitirme hamlesi çok ciddiye alınmalıdır. Buradan alınacak çok dersler var.
Bu derslerden birisi, vesayetçi dönemlerin bazı odakları güç kaybetmemiştir. İkinci ders, demokratikleşmede hiçbir şekilde hız kesilmemeli. Bireysel hak ve özgürlükler geliştirilmeli.
90 kuşağı, 12 Eylül darbesinin altında ezilmemiştir.
28 Şubat'ı yaşamamıştır. O günleri tarih kitaplarından okumaktadır. 2001 yılındaki ekonomik çöküntüden Türkiye'nin nasıl çıktığını görmemiştir. 90'larda doğan bu gençlerimiz, 12-15 yaşlarında siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayan Başbakan Erdoğan'ı tanımıştır.
Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olayların bir ekonomik boyutu var.
Ekonomik kanalları kullanan bazı odaklardan, gelişmeler bağımsız değildir.
28 Şubat üzerine kurgulanan oyunda, Türkiye'de 250 milyar dolar el değiştirdi.
Statüko, bankalara, KİT'lere el koydu.
Faizlerdeki küçük bir yükselmenin, faiz baronlarının cebine en az 5 milyar lira olarak döndüğünü, 90 kuşağı gençlerimiz belki bugün göremez ama yarınlarda üzerlerinden kurulan tezgâhları daha iyi anlayacaklardır.

KKTC ve Akdeniz

Oyun büyük. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve İsrail, Eylül ayında ortak tatbikat düzenleyecek. Rum Savunma Bakanı Fotiu, "Türkiye'nin Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ne yönelik günlük tehditleri nedeniyle, Yunanistan'la mevcut savunma işbirliğini yeniden planlamalıyız" dedi. Canımız, ciğerimiz KKTC'de hükümet düştü, düşürüldü. Orada da kaos yarattılar.
SONUÇ:
Rum kesiminden İsrail'e, Suriye'den Yakın Asya'ya, Balkanlar'dan Kuzey Afrika'ya kadar pek çok başlık, Türkiye'nin bölge ve dünya sahnesindeki yeni rolünü gösteriyor. Türkiye üzerinde ameliyat yapmak isteyen ülkeler vardı, son dönemde bunu daha sıcak şekilde görüyoruz.
Hem de 90 kuşağı ile.
Kurgulanan oyunları bozacak tek anahtar, birlikten, sağduyudan, birbirimize sarılmaktan geçer.
Üzerimize kurgulanan kuşatmayı ancak bu yoldan kırabiliriz.