BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 15 Şubat 2013

Kenyalı Obama, Ganalı Papa...

Dünya çok değişiyor. Her gün yeni bir sürprize gebe. Şimdi karşımızda duran BÜYÜK RESME dikkatle bakalım.
Kökeni Kenyalı ABD Başkanı Obama.
Gana'lı Papa...
Ve Müslüman ülkelerin manevi lideri Başbakan Erdoğan...
Bu resim hangi mesajları veriyor?
Obama: 2008 Başkanlık seçimlerinde sürpriz adaydı. Başkan seçimlerinde kendisiyle aynı adı taşıyan babası Kenyalıydı. Obama'nın hem babası, hem de üvey babası Müslüman kökenli ailelerden kişilerdi. 2008 seçimlerinde senatör Hillary Clinton eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın eşi olarak çok tanınmış bir siyasetçiydi ve Demokratik Parti içinde en şanslı aday olarak görülmekteydi. İlginçtir, zencilerin sayısının çok az olduğu IOWA'da Obama'nın beklenmedik bir başarı elde ederek seçimi kazanması Hillary Clinton'un adaylık şansını olumsuz yönde etkiledi. Çünkü Amerikan derin devleti, BUSH'un Ortadoğu'yu yıkmasından sonra sarsılan Amerika imajını Müslüman kökenli bir aileden gelen Kenya çıkışlı Obama'yı başkan seçtirmeye karar vermişti.
Öyle de oldu.
Başkan Obama, Müslümanlar'a seslenerek işe başladı, 2002 seçimlerinde sürpriz yapan Başbakan Erdoğan'ın, Müslüman ülkeler lideri olma özelliği gösteren Türkiye'si üzerine, siyasetini kurguladı. İlk konuşmasında, "Türkiye'nin önemini vurgulamak istiyorum.
Türkiye batı ve doğu arasında köprü görevi gören bir ülke. Sıra dışı ve zengin bir mirasa sahip. Başarı Türkiye ve ABD'nin model ortaklık oluşturmasıyla mümkün olabilir" diyordu.
Bu RESME, sürpriz bir şekilde şimdi Gana'lı Kardinal, Papa olarak giriyor.

'ARTIK YAPAMIYORUM' DEDİ
Büyük resmi önümüze koyduk. Doğu-Batı Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Ömer Özkaya ile bir think-tank yaptık. Bu resme Afrika gözlüğü ile bakmaya çalıştık.
Özkaya, dikkati çekici bir analiz yaptı:
"Öncelikle 'İsrail'in Tanrı inancı', 'Yunanlıların felsefî aklı' ve 'Romalıların hukuk anlayışının' bir araya gelmesinden meydana gelen Avrupa kültürel kimliğini mutlaka korumalıyız" diyen Papa 16. Benedikt, derinleşen ve devlet başkanlığı seviyesine kadar yükselen ahlaksızlığın tazyiklerine daha fazla dayanamadı ve "non possum', yani "artık yapamıyorum" dedi.
Yüzyıllardır ilk kez bir Papa, görevinden feragat ediyor. En son 1415 yılında Papa 12. Gregory görevinden ayrılmıştı. Bu istifa, Vatikan'da yüz yıllar sonra gerçeleşen ilk istifa olma özelliği taşıyor. 11 Şubat tarihi Kilise tarihine geçecek çünkü Papa 16. Benedikt, 12 havariden biri olan Petrus'tan sonra, yüksek sesle ve açık bir biçimde, 'artık yapamıyorum' diyen ilk kişi oldu.

TÜRKİYE'NİN YÜZYIL'I OLACAK
"Kadın ve erkekten oluşan ailenin, toplumun temel taşı olduğunu" her vaazında dile getiren Papa, eşcinsel evliliğe ve kürtaja şiddetle karşı çıktı. Ancak 'ahlak çağrı'sı her seferinde modernizmin taarruzuyla karşılaştı.
Bunlara göre Vatikan "günümüzde krizde olan ve ilerlemeye düşmanca yaklaşmakta ısrar eden bir Kilise." Papa, Avrupa'nın Hrıstiyan değerleri yeniden keşfetmesini ve bu değerleri günlük yaşamına taşımasını isterken, Kilise'nin toplumsal konulardaki tutuculuğunu protesto için çok sayıda gösteri düzenlendi. Protestolar, Papa'nın 3 metre yakınında, yüzlerce eşcinselin, öpüşme eylemi yapmasına kadar şirazeden çıktı.
Güç Merkezleriyle Çatışma: 2009'da Yahudi Soykırımı'nı inkâr eden bir Piskoposa görev vermesi, Ortadoğu'da barışı hâkim kılmak için tarafları sık sık sorumlu olmaya çağırması, Yahudi dünyasının büyük tepkisini çekmişti.
Vatikan, Amerikan toplumu içinde sayıları giderek artan İspanyol ve Latin Amerikalılar üzerinden, Amerikan Başkanlık seçimlerinde etkili olma çalışmalarıyla da CIA'yi karşısına aldı.
Yani Papa, ne İsa'ya yaranabildi, ne de Musa'ya! Amerikan derin devletinin, yeni Papa'nın Afrika kökenli bir ismin olması yönünde çaba göstermesi, Obama'nın Başkan yapılması stratejisine aynen uyacak ve bu sürece destek olacaktır.

SONUÇ: Tarih 6 Nisan 2009... Başkan Obama, TBMM'de ne demişti? Dünya, Ülkenizi kıtaların kesişme noktası ve tarihin akışlarının yaşandığı yer olarak görüyor. Türkiye, doğu ve batının ayrıldığı, bölündüğü yer değil; tam tersine birleştiği yer. Türkiye'nin büyüklüğü kültürünüzün güzelliğinden kaynaklanıyor.
21. YÜZYIL, TÜRKİYE'NİN ASRI OLACAKTIR... İŞTE BÜYÜK RESİM,
Kenyalı Müslüman Obama. Ganalı Papa ve Müslüman ülkelerin manevi lideri Başbakan Erdoğan... Yüce Allah, Türkiye'nin ve Müslüman ülkelerin yar ve yardımcısı olacaktır.