BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 20 Ağustos 2011

Kanlı çete PKK'nın arka bahçesinin dağıtılması

Bir satranç oynanıyor Ortadoğu'da. En küçük olay bile tesadüf değil. Her hamlenin değişik amaçları var.
Hamle yapan taşa değil, o taşı oynayana, oynatana bakıyor.
Tarih sayfalarına yeniden bakalım.
Yaklaşık yüz yıl önce dünyayı dizayn edenler, bölgemizde çizdikleri
sınırlarla, çok sayıda istikrarsızlığın temelini atmıştı. Yapılan her düzenleme, geleceğin Büyük Türkiye'sinin hayat alanını kısıtlamak üzere tasarlanmıştı.
Ortadoğu'yu dizayn eden güçlerin, Dev-yol, THKP-C, Asala ve PKK gibi örgütleri taşeron olarak kullanmak üzere kurduklarını ve koruduklarını görmemek mümkün mü? Türkiye, milli birlik ve beraberlikle Ermeni Asala'nın ve THKP-C'nin arka bahçesini dağıttı. Şimdi sıra PKK'nın arka bahçesini dağıtmakta.
PKK-BDP cephesinde, terörü tırmandıracak güçte çok sayıda aktör var. PKK illegal bir örgüt. PKK, arkalarında onları maşa olarak kullanan dış güçler sayesinde ayakta.
ABD-İsrail ve AB desteğini çekse Kandil 24 saat içinde düşer. Kuzey Irak'ta yaşama şansını kaybederler. Dolayısıyla arkalarındaki güç onları hiçbir zaman yem olarak vermeyecektir. Almanya, Fransa, İsrail-ABD'nin bölgedeki emelleri sürdükçe bizim farklı yollar aramamız gerekiyor.

İÇ SORUNLAR
Terör ve güvenlik uzmanı Prof. Dr. İhsan Bal, TAKVİM'e son gelişmelerle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu:

Eli kanlı çete PKK neden,12 Haziran seçimlerinden sonra kan kusmaya başladı?
Yabancıların oyuncağı PKK neden devleti çok sert tedbirlere zorluyor?
Barışı geciktirmekten kimler, ne fayda umuyor? Taşeron PKK, kimler adına, hangi planı uyguluyor? Resim gayet açık. Türkiye iç sorunlara boğulsun, kafasını kaldıramasın isteniyor.

BEDELİNİ ÖDERLER

Öncelikle PKK'nın para kaynakları kurutulmalı. Burada ABD faktörü çok önemli. Kuzey Irak, Kandil'deki operasyonlarda bu faktör çeşitli boyutlarıyla gündeme gelmekte. ABD'nin özellikle PKK'nın finans kaynaklarına yönelik kararlarının sonucu muhakkak alınmalı.

Kanlı çetenin beyin takımı, Türkiye'nin güvenlik paradigmalarında değişiklik yapmanın olası sonuçlarını görerek, hain saldırılarını tırmandırıyor. Polis KCK operasyonlarını yapan birim olarak PKK hareketinin sınır uçlarını hedeflemiş durumda. Polis son dönemde önleyici tedbirleri almada çok başarılı oldu. Örgüt, polisi ciddi bir engel olarak gördüğü için hedefte baş listeye koydu.

Terörün akıl hocaları insan katlederek pastadan daha fazla pay alacaklarını düşünüyorlar. Teröre inananlar kamu vicdanını unutmasın.
Ülkemizde sorunlar konuşulabilir hale gelmişse, onu susturmaya çalışan bedelini öder. Bu bedel hiç de öyle geç kalan bir bedel olmaz.

Örgütün sokak potansiyeli tasfiye edilirken, Kürtler'in önündeki demokratik siyaset kanallarının da açılması önemli.

Küresel çağın tehdidi olan terörizm, dünyanın en güçlü ordularına karşı olsa da, orduların takibinden kurtulan bir yapıya sahip.

Bu açıdan gelişen bu tehdidi yeni araç, yöntemler ve stratejilerle ortadan kaldırmak gerek. Yeni araçlar bireysel ve intikal hızlılığını arttıran, ileri teknolojiye sahip ancak hafif aletlerdir. Bu yeni aracın insan unsuru sayısal olarak sınırlı, hareket yeteneği, yüksek hızla intikal edebilen özel donanımlı, ani karar verebilen takım oyunu oynayabilen timlerdir.