BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 11 Mayıs 2011

'Çılgın Proje'nin hayali Pınarhisar

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ruhunda, kalbinde Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinin apayrı yeri vardır. 12 Aralık 1997 yılında, ünlü şair Ziya Gökalp'ın asker Duası adlı şiirini değiştirerek "Minareler süngü, kubbeler miğfer / Camiler kışlamız, mü'minler asker / Bu ilahi ordu dinimi bekler / Allahu Ekber, Allahu Ekber" şeklinde okumuştu. Bu eylemin sonucunda hakkında dava açılmıştı. Dava sonucunda 1 yıl hapse ve 860 milyon Türk Lirası para cezasına çarptırılmış, mahkeme bu cezayı 4 ay hapis cezası ve 176 milyon Türk Lirası'na düşürmüştü. Erdoğan Pınarhisar Cezaevinde 4 ay mahkum oldu, cezasını tamamlayıp 24 Temmuz 1999 tarihinde cezaevinden çıktı.

Hem özgürlük hem Türkiye

Yıllar sonra Erdoğan, İstanbul'da çılgın projeyi açıklarken Pınarhisar Cezaevi'nde kaldığı dönemden bahsederek Pınarhisar'da özgürlüğünün yanı sıra güçlü Türkiye'nin hayalini kurduğunu söyledi.
Erdoğan "Pınarhisar'da bile gecelerimi İstanbul, Türkiye rüyası zenginleştirdi. Aylar boyunca özgürlüğün hayalini kurduğumuz kadar büyük, güçlü, itibarlı Türkiye'nin hayallerini kurduk orada. 14 Ağustos 2001'de o hayallerin peşine düştük. Bütün büyük adımlar bir hayalle başlamıştır.
Bütün büyük hedefleri bir hayal ateşlemiştir.
Bütün büyük zaferlerin, bütün büyük medeniyetlerin temelinde önce hayal vardır. İşte biz de, ülkemiz için, milletimiz için hayaller kurduk" dedi.
İşte bu hayallerin kurulduğu Kırklareli'nde AK Parti seçime, 1. sıra adayı olarak Şenol Gürşan ile giriyor. Bu isim, Erdoğan'ın Pınarhisar Cezaevi'nde yattığı sırada avukatı olarak görev yapan bir isim.
Bu ismin yıllar sonra listeye konması, bir vefanın sonucu. Diğer adaylar Şaban Erden ve Volkan Göç.
Kırklareli'nde AK Parti İl Başkanı Emin Tunç'u bir taraftan Başbakan'ın cezaevi günlerini yaşayan avukatını seçtirme, diğer taraftan milletvekili sayısını ikiye çıkarma heyecanında bulduk. Başkan, "İnşallah 12 Haziran seçimlerinde zafere ulaşacağız. Başbakanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 için önemli projeler hazırladı. Kırklareli'ye yeni yatırımlar gelecek" dedi.
Kırklareli'nin 3 milletvekili var. 2007'de CHP 2, AK Parti 1milletvekili çıkarmış. Bu seçimde MHP, Cemal Özbilen'i aday yapmış mücadeleye 3. kol olarak girmiş.
AK Partililer "Bir biz, bir CHP, bir ortada. İkinciyi almak için çalışıyoruz" dediler. Çok çalışan kazanacak.