Tarihi 7 Haziran 2009

Kollarıma kılıç batırmışlar

Işık Hanım merhaba. Rüyamda 3-4 adet uzun kılıç gördüm. Aralarından seçim yapıyorum. Fakat hareket etmek istememe rağmen yerimden kımıldayamıyorum. Kollarıma ve bacaklarıma kılıçlar batırılmış. Yere ve pencereye mıhlanmışım adeta kılıçlarla. Hareket etmeye çalıştıkça etlerimin bıçaklardan ayrıldığını hissediyorum. Müthiş acı hissediyorum ama yine de adım atmaya çalışıyorum. Derken yerde yer yataklarında yatan hırpani kıyafetler içerisinde saçları dökülmüş çirkin insanlar görüyorum. Avazları çıktığı kadar bağırıyorlar. Yüzlerinde cinnet ve çığlık mimikleri var ama aslında dilsizlermiş o yüzden sesleri çıkmıyormuş. Fakat ben onların sessiz çığlıklarından oluşan çınlamayı ve müthiş gürültüyü beynimin ta içinde duyuyorum ve kulaklarımı kapatıyorum duymamak için. Sanırım bu rüya bir kabustu. Gülay Tekin

Sevgili Rüya Dostu, öncelikle rüyalara kabus demek doğru bir yaklaşım değil. Zaman zaman rüyalarımızda korku imgeleri olduğunda yapmamız gereken yaşamımızı gözden geçirmek, hangi durumlarda çoğu insanın kabus olarak adlandırdığı benim ise hayatımız için en güzel farkındalık rüyaları dediğimiz rüyaları görürüz?
Hayatımızda tekrar eden durumları değiştirme sorumluluğu almadığımızda
Kendimizi ifade etmeyi seçmediğimizde. (Sadece sözcüklerle değil, yeteneklerimizi kullanmak, kararlarımızı almak, hayallerimizi gerçekleştirmek için gereken cesareti göstermekte kendimizi ifade etmektir.)
Kendimizi güçsüz, yetersiz hissettiğimizde
Tanrısal yanımızı kabul etmeyip, yalnız olduğumuzu düşündüğümüzde
Gelecekle ilgili çok fazla endişe, kaygı taşıdığımızda
Geçmişle ilgili pişmanlıklara, öfkelere odaklandığımızda
Yorgun bir şekilde uyku sürecine başladığımızda
İçki ya da ilaç kullandığımızda... Kısaca, Öz'ümüze, tekamül yolumuza, kendi yaradılışımıza aykırı yaşadığımızda rüyalar bizi kendimize getirmek, yaşamımızı oluşturan o sahte gerçekliğe bakmamızı sağlamak için korku imgeleri ile uyku sürecimize girebiliyor. Sonuçta yaşamımızda neden korkuyorsak ve kaçıyorsak rüya bize ayna tutuyor. Bizde olanı bize gösterirken o sorunun içindeki çözümü de bize fark ettiriyor. Yapmamız gereken hayatımızın sorumluluğunu almak, seçimlerimizin, deneyimlerimizin bize kattığı farkındalığı, hayat sahnemizde ki rolünü keşfetmek. Bu çok zor bir şey değil. Gerçekten kararlı bir niyet, kalpten sorulan sorular en kısa zamanda cevaplanıyor ya rüyalarda ya hayatın içindeki eş zamanlılıklarla. Bu soruları sormaya başlayan kişilerin rüyaları berrak ve net olurken, aynı zamanda yaşamın içinde bir şeyleri çözmek ve öğrenmek için büyük bedeller ödemek zorunda kalmıyorlar. Hasta olmak, işsiz kalmak vb. Peki farkındalık soruları neler? Hizmet etmek için neyi bilmem gerekiyor? Bu sorunumun kaynağı ne, tekrar eden döngüler bana neyi öğretmek istiyor? Hangi inancım bu deneyimleri yaşamama sebep oluyor? Bu olumsuz inançlarım bana mı ait? Yaradılışımın en doğal hali olan mutluluğa, neşeye ulaşmak için nasıl bir yol izlemeliyim? Yürekten sorulan her soru Yaradan'ın katında cevap bulur. Yaşamını kucaklayan, Yaradan'ın sonsuz sevgisiyle kucaklanır. Rüyanıza gelince; kollar hayatı kucaklamak, ayaklar ise yaşam yolunda güvenle ilerlemeyi temsil ediyor. ( Sizin rüyanız için. Her rüyada sembolller diğer ayrıntılardan ötürü farklı yorulanabilir) Bu durumda iki şeye bakacaksınız. Birincisi; hayatı neden kucaklamalıyorsunuz? Ve kucaklamak için ne yapmanız gerekiyor? İkincisi; yaşam yolunda sizi durduran ne? Belkide yapmanız gerekenleri yapmıyorsunuz, zorunluluklar nedeniyle yaptığınız seçimlerde sizi mutlu etmiyor ve olduğunuz yerde kalmayı seçiyorsunuz. Lütfen aşağıdaki olumlamaları sık sık tekrar edin. "Hayat yolumda ilerliyorum, ilerlemeyi seçtiğimde güvende olurum", "Hayatı ve yaşamımı kucaklaıyor, yaşamımın sorumluluğunu alıyorum, ben olma sorumluluğunu alıyorum" Rüyanızda hissettiğiniz olumsuz duyguları şu an yaşamınızın hangi noktalarında, hangi durumlara ya da kişilere karşı hissediyorsunuz? Bu soruların cevaplarını keşfettiğinizde yapmanızı gereken yaşamınızı kucaklamak. Dilsiz insanların çığlıkları zihninizde, bastırdığınız duygu ve düşünceleri ifade etmeyi seçin. İfade etmediğiniz her şey zihnen sizi yoruyor.