Tarihi 30 Haziran 2017

CIAta

Somun kullanılarak parçaları sökülebilir şekilde BİRLEŞTİREN, sıkma momenti genellikle somuna uygulanan, ALTIGEN vb. başı olan gövdesine vida dişi açılmış silindirik BAĞLAMA elemanına CIVATA denir.
Şimdi gelelim asıl konumuza...
Dünyaca ünlü Yahudi piyanistyazar Gilad Atzmon ile röportaj yapmıştık... "Siyonizm"i yerden yere vuruyor, çok sayıda Yahudi'yi ağır eleştirileri ile adeta gömüyordu.
Çekimden sonra sohbet ettik...
"Bir Yahudi olarak seninle aynı olan insanları nasıl bu kadar ağır eleştirebiliyorsun" diye sordum.
Gülerek cevap verdi, "Biz kendi muhalefetimizi de kendimiz oluştururuz... Asla başkasına bırakmayız." dedi. Yani "Aslında hepimiz Birleşik elemanız ama siz bu karışık durumu çözemezsiniz" demek istedi.
Ortaya karışık, türlü ve çorba ile donatılmış bir sofra ile karşılamıştım o zaman. Şaşırmıştım.
Adamın biri de"Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettim" diyordu. Tüm Türkiye'ye selamlarını iletiyordu. Herkesi Demirtaş'ı can kulağı ile dinlemeye davet ediyordu. "Müthiş düşünceleri var" diye de ekliyordu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret eden ve övgüler yağdırarak göklere çıkaran kişi CHP milletvekiliydi. Tuhaf bir durum vardı ortada...
Seneler önce ziyaretçi CHP milletvekilinin adını taşıyan bir kitap yayınlanmıştı. O kitapta CIA'nın Kürt projeleri aktarılıyordu okuyucuya.
İran-Suriye-Türkiye üçgeninde CIA menşeli Kürt Devleti kurma girişimlerine dikkat çekiliyordu. Şaşırtıcı geldi bana Atatürkçü, Cumhuriyet Mitingleri organizatörü CHP milletvekilinin, APOCU Demirtaş'ı ziyaret edip göklere çıkarması... Hatta "Tüm Türkiye dikkatle onu dinlemeli" diye çağrı yapması... Cumhuriyet mitinglerine yaptığı çağrıyı anlamıştım bu Atatürkçü arkadaşın ama APOCU Demirtaş için yaptığı çağrıyı bir türlü çözemedim. Üstelik CIA'nın Kürtleri diye bir kavramı da kitabında ortaya atmıştı. Bölgenin başına gelecek CIA merkezli operasyonları anlatıyordu yıllar öncesinden. Garip bir durumdu... Şaşırdım... Sonra bir Amerikalı dostumla sohbet etme imkanı buldum. Bana güldü, "Sakın şaşırma bu altıgen duruma" dedi... Ardından "Aslında o kitabı da o yazmadı" diye ekledi. Şaşkınlığım daha da arttı. Nasıl yani idi durum... Çok karmaşık bir olayla karşı karşıyaydım. Amerikalı dostum "Kitabı asıl yazan ve bölgenizde CIA'nın Kürt devleti operasyonlarına ışık tutan eseri aslında bir büyükelçiniz yazdı. 3. katipken çok hızla yükselen ve ilk olarak VATİKAN'a büyükelçi olan biri. Diplomat olduğu için kitaba ismini koyamadı. CHP milletvekiline verildi prova kitap" dedi. "Çok ilginç" diyebildim kendisine... Devam etti... "O kitabı asıl kaleme alıp CIA'nın Kürt Devleti operasyonlarını yazan büyükelçi de şu anda FETÖ'den içeride" deyince cıvatalarım gevşedi. "Haydaa" çektim. Kafam allak bullak olmuştu. CIA'nın Kürtlerini anlatan kitaba adını koyan CHP milletvekili... Onun arkasında kitabın asıl yazarı cezaevindeki FETÖ'cü büyükelçi.. Ve o FETÖ'cü büyükelçiden kitabı alıp, imzasını atan, sonrasında APOCU Demirtaş'ı ziyaret edip göklere çıkaran CHP'li... Amerikalı'ya "Çorbaya döndürdün işi" dedim... O gülmeye devam etti. "Yahu bahsettiğin CHP milletvekilini FETÖ'cüler Ergenekon'dan içeri attı. FETÖ'cü yazdığı kitabın yayın ve imza hakkını ona niye versin?" dedim...
Bu sefer kahkahayı bastı... "Çok safsın.. Evet FETÖ'cüler içeri attı ama o CHP milletvekili de sahip olduğu kanalı senin FETÖ'cüler dediğin kişilere sattı" dedi.
Şöyle bir durdum. Doğruydu yahu... Hatta o Atatürkçü-laik CHP'li patrondan FETÖ'cü patrona satılan kanala devlet el koyunca, en başta CHP'li milletvekilleri koşmuştu.
"Medyaya dokunma" diye o değiş-tokuş yapılan FETÖCÜ kanalın önünde eylem de yapmıştı. Al sana ortaya karışık bir durum daha... Altıgendeki cıvatalar iyice gevşedi.
Amerikalı'ya "Peki FETÖ kasediyle Genel başkanlığa gelen Kemal Bey'in otobanda yürüyüşü... PKK'dan HDP'ye yapılan siz de katılın çağrıları... 'Biz de varız' diyen APOCU HDP'liler... FETÖ'cülerin sosyal medyadan verdiği destek...
Almanların kurduğu DHKP-C'nin devrim marşlarıyla yürüyen katılımcılar...
ATATÜRKÇÜLER, APOCULAR, FETÖCÜLER, KOMÜNİSTLER, ALMANCILAR, hatta Tansu Çiller'in DYP'sinden kalanlar bile bu altıgende nasıl BİRLEŞTİRİLEBİLİYOR" diyecek oldum... "Oooo ama" dedi... "Yukarıda anlattık ya yanyana gelmeleri... Hala anlamadın mı" diye kızdı bana... "Adamın CIAtasını attırma ama" diye bağırdı.
Titredim... Gevşeyen cıvatalarım düştü.