Tarihi 30 Ocak 2015

Çupra!

Bizim CHP'nin MYK'sı son toplantıda uluslararası takılmış.
Gündem maddesi Yunanistan'da seçimleri kazanan radikal solcu Çipras olmuş. Tabi konu "Çipras nasıl kazandı" sorusu değil.
HDP lideri Demirtaş'ın Türkiye'nin Çipras'ı olma hevesi ve batıda CHP oylarına göz dikmesi telaşlandırmış MYK üyelerini. "CHP'nin oylarını çalar mı" diye ciddi ciddi saatlerce tartışmışlar.
Bir sene önce CHP lideri "Dayan Yorgo geliyoruz, bir sene sonra sizi biz kurtaracağız" diyordu.
Şimdi Yunanistan'da seçimleri sol kazandı, bizim CHP "Eyvah Yorgo modeli bizi batıracak mı" diye telaşa kapılmış durumda. Türkiye'de solun geldiği noktaya bak. Hep yazıyorum burada, dünyadan bihaberler diye.
Avrupa'da neler oluyor, sol ve ırkçı hareketler neden yükseliyor, bunun ardında ne var sorusuna cevap arayacak ne güçleri var ne de öngörüleri.
Dünyayı yöneten Finans İmparatorları, "Biz doları yeryüzüne hakim kılacağız" diyor. Karar alınmış, yola çıkılmış ve EURO Bölgesi Avrupa'ya saldırı başlamış durumda. Dün ajanslardan "Dolar değer anlamında Euro ile eşit duruma gelebilir, buna hazır olmalıyız" diye haber düştü.
ÜST Akıl, Almanya liderliğindeki Avrupa'yı parçalamak için düğmeye bastı.
Peşpeşe ülkeler Avrupa'nın ortasında batma noktasına geliyor. Finans İmparatorları parayla gelip, borçla ülkeleri satın alıyor. Ve krizdeki İspanya'da, Portekiz'de, Yunanistan'da BİR EL Sol'u alıp yukarılara taşıyor. Çünkü Avrupa'da sol birliğe karşı çıkıyor. Yunanistan'da seçimi kazanan Çipras radikal solcu.
Ancak bir o kadar da milliyetçi. Ve Avrupa Birliği'ne kafa tutuyor.
Avrupa "Kemerleri sık" diyor, Çipras "Asla" diyerek iktidara geliyor.
Yunanistan'ın yeni maliye bakanı dün "Borçlanma düzenini imha edeceğiz" diyor. Borçlarda yeni yapılandırmadan söz ediliyor. Ve dahası hayatın durduğu, ekonominin çöktüğü Yunanistan bu borçları ödeyebilecek mi?
Atina'ya gidenler bilir. Öğleye kadar çalışan, sonrasında yatarak Avrupa'dan gelen yardımları yiyerek yaşayan bir ülke vardı. Ve borç dağları aştı, neredeyse uzaya taşındı. Almanya Başbakan yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel dün ortaya çıktı "Yunanistan'ın borçlarının silinmesi diye bir durum asla söz konusu değil" dedi. Avrupa'nın lideri durup dururken neden böyle bir sopa gösteriyor? Çünkü okyanus ötesine taşınan ÜST Akıl Yunanistan'daki solla AB'deki parçalanmayı başlatmak istiyor.
AB lideri Almanya da PARA ile gardını alıp, savunma ve korumaya geçiyor.
Alman Başnbakan yardımcısı Gabriel dikkat buyurun "Tam 268 MİLYAR EURO yardım yaptık Yunanistan'a" diyor. Atina'yı Avrupa'ya karşı ADİL olmaya çağırıyor. Yani "Parçalanma planına dahil olman şerefsizliktir" diye mesaj gönderiyor. Dünyada para savaşları böyle yaşanıyor. Ülkeleri PARANIN GÜCÜ aşkına maymuna çeviriyorlar, boynuna tasma takıyorlar, nereye isterlerse oraya çekiyorlar.
Bir Japon atasözü der ki; "Tadari yoritakai monowa nai" Açılımı aynen şöyledir; "Hiçbir şey bedava verilenden daha pahalı değildir."
Almanlar "268 MİLYAR Euro'yu boşuna mı verdik. Bedava mı zannettin" diyor. Evet, yıllarca para aldılar, borç aldılar, Atina'da gelen her euro'yu bedava zannettiler. Ayrıca Almanya'nın AB'sini çökertmek isteyen Finans İmparatorları da IMF ile Milyarlarca Dolar'ı Yunanistan'a indirdi.
Çipras seçimi kazandığı gün IMF Başkanı da "BORÇLARI" hatırlatıp ilk günden sopayı indirdi. Yunanistan şamar oğlanına döndü. Dün yeni iktidara rağmen kredi notunu da düşürdüler, borsasını da dibe vurdurdular. Bir yanda Amerika'dan esen tokat yelleri... Diğer taraftan Almanya'dan gösterilen ve indirilen sopa.... İşte ülkeleri böyle teslim alıyorlar. Bizim sol CHP ise "Çipras'tan Demirtaş çıkıyor mu" diye tartışıyor. Çıksa ne olur, çıkmasa ne?
Ha Çipras, ha Çupra!!! Akdeniz balığı, kemikli balıklar takımının izmaritgiller familyasından bir tür. Hadi gelin Çupra'yı da tartışın MYK'da!!!