Tarihi 30 Kasım 2010

Garantisiz, garip bir durum

Türkiye' de en çok seyirciye sahip takım sıralamasında malum 3 büyükler geliyor.
Ancak şu an zirvedeki ilk üç takım arasında onlar yok, Trabzonspor, Bursa ve Kayserispor var… İşte bu manzara sanırım en çok naklen yayınlara 2.6 milyar dolar yatıran digitürk'ü sıkıntıya sokuyor.
Örneğin Galatasaraylı bir arkadaşım "Pazar günü Beşiktaş mağlubiyetinden sonra digitürk'ü aradım.
Aboneliğimi iptal ettirmek için. Çünkü artık içimden maç izlemek gelmiyor. Ancak telefonları açan olmadı"…
Acaba üç büyükler mağlup olunca, digitürk'te abone servisi tatile mi gönderiliyor diye merak ettim.
Her takıma digitürk'ten milyonlarca dolar gidiyor.
Bunlardan biri de Büyükşehir Belediyespor.
100 tane taraftarı var mı bilmiyorum.
Şöyle bir düşünün… digitürk'ten milyonlarca dolar alan Büyükşehir Belediyesporlu kaç taraftarın evinde digitürk var?...
Maçların bitmesine daha çok var. Büyükşehir Belediyespor şampiyon olsa düşünün siz digitürk'ün halini… Garip bir durumla karşılaşmaz mı kurum… Durum öyle gösteriyor ki; Düşme hattında da, şampiyonlukta da şu an kimsenin garantisi yok…

* * *
GARGARA
Erman Toroğlu Kanaltürk'te yorum yapıyor; "Beyler dikkat edin. Galatasaray düşme hatının 6 puan üzerinde. Yani bu iki maç demektir. Artık ligde büyük küçük yok. Herkes, herkese çakabiliyor. İki yenilgi daha alırsa Galatasaray düşme hattında. En büyük tehlike bu" Gargaraya getirilmeyecek kadar ince bir mesajdı bu.

* * *
BİRANDIN GARDROPU
Galatasaray-Beşiktaş CNN Türk'teki Haber Toplantısı'nda ana gündemdi... M.Ali Birand toplantıya katılan Beşiktaşlı meslektaşları ile müsabaka öncesi iddiaya girmişti; İddianın konusu açık ve netti; "Kaybeden rakibin kravatını takacak"...
Sonuçta Galatasaraylı Birand'a törenle canlı yayında Beşiktaş kravatı giydirdiler… Şu anki manzara Birand'ın gardropunun bu yıl rengarek kravat deposuna dönüşeceğini gösteriyor.

* * *
FİNAL GARI CAYIR CAYIR
KanalD ceosu İrfan Şahin, geçen sezon bitmesi gereken Yaprak Dökümü dizisi yapımcı ve oyuncularına "Yarım sezon daha uzatın, reytinginize ihtiyacım var" ricasında bulunmuştu.
Yaprak Dökümü, bu ricaya olumlu cevap verdi. İrfan Şahin de bu jeste karşılık, Yaprak Dökümü'ne görkemli bir final sözü verdi… Görkemli final Haydarpaşa Gar'ında yapılacaktı.
Ancak ne ilginçtir ki dizi finaline çok az zaman kala Haydarpaşa Gar'ı cayır cayır yandı… İrfan Şahin şimdi bir yandan kanalındaki reytingleri heyecanla takip ediyor... Diğer yandan da "Ne olacak bu Haydarpaşa garının hali" diye merakla soruşturuyor…