Tarihi 19 Eylül 2010

Ölümle doğumu aynı gün yaşamak

Osman Sınav'ın atv'de yeni başlayan dizisi Kılıç Günü'nü Baltalimanı'ndaki bir mekanda dizi oyuncuları ile hep birlikte izledik..
Mekana gittiğimde paniğe kapıldım. Dizinin başlamasına yarım saat vardı ve içeri girdiğim anda kendimi bir sette buldum.
Osman Sınav aynı mekanda hem misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor hem de çekimleri sürdürüyordu. Az kalsın misafir olarak gittiğim yerden dizi oyuncusu olarak çıkacaktım… Dizide ilginç bir senaryo sizi damardan yakalıyor… Genç bir adam Eyüp'te kendine mezar yeri alıyor… Hayattayken pek kimsenin yapmadığı bir alışveriş bu… Ölümü biliyor ama hissedemiyoruz… Kendine mezar alan genç Kılıç Ali… 90 gün sonra öleceğini öğrendiği gün 9 ay on gündür hamile olan eşi de doğuruyor… Aynı gün müthiş bir iç çatışmaların içinde kendini bulan, ölümle doğumu, yıkımla mutluluğu bir arada yaşayan bir karakter çıkıyor karşımıza… Osman Sınav tam dokuz aydır dizi üzerinde çalıştıklarını söyledi… Ve 9 ay sonra onun da bebeği dünyaya geldi önceki akşam… Kılıç Günü'nde yeni yüzler, ilginç yeni kahramanlar çıkıyor karşımıza… Laf aramızda Piç Kadir tiplemesini çok beğendim…

ARİF
Bakırköy'de bir genç yaklaştı yanıma… Adı Arif'ti… Tinerciydi… Para istemedi… "Abi bağımlıyım, bir türlü kurtulamıyorum." dedi… "Senden tek isteğim var bana yardım et" diyerek kendisine ulaşabileceğim bir telefon numarası verdi. "Hastaneye yatmak, bu illetten kurtulmak istiyorum ama 1500 liraya maloluyor.
Bu kadar param yok. Bir hastane ayarlayabilir misin, beni kurtarabilir misin?" dedi ve gitti… Tinerci ile karşılaşınca öcü görmüş gibi kaçacak yer arıyoruz… Ben Arif'i yazdım burada… Halbuki kim bilir sokaklarda ne Arifler var… Dolaşıyorlar… Onlara el atacak birini bekliyorlar… Arifler orada…

NOLUYOR BÖYLE, AKLIMIZ NEREDE?
Memesine dövme yaptırdığını açıklayan Ayşe Arman bir arkadaşının kıçına "Sevgilime aittir" diye dövme yaptırdığını iddia etti.
Şamil Tayyar, Türkiye aleyhinde yazan Mossad bağlantılı İngiliz gazeteci için "Kıçından uyduruyor" diye yazdı… Dizileri masaya yatıran Selahattin Duman "Dizi dediğin dağdaki keçi, her bölümün sivridiri kıçı" yorumunu yaptı… Beşiktaş-CSKa maçı sonrası yayını yapan Star tv spikeri Uğur Önver Beşiktaşlı yöneticinin "O gözlükleri sokarım bir tarafına" dediğini iddia etti.
Haluk Bilginer bir dergiye verdiği röportajda "Babam öldü ama hala sahneye çıkarım yavşaklığına asla inanmam.
Önce insandır önemli olan, oyun değil. Ben babam ölürse sahneye filan çıkmam, k.çımı yesin herkes" dedi…