Bekir Emre

BEKİR EMRE

Tarihi 14 Kasım 2012

Erkeklerin Championship'i

Kadınların "Championship" i İstanbul'umuzda geçtiğimiz günlerde büyük bir başarıyla bitti. Erkeklerinki ise Londra'da dün bitti. Allahtan NTV son 2 günü verdi de izleyebildik.
Yoksa ne görsel 1-2 saniyelik bazı görüntüler haricinde hiç bir ses çıkmadı. Yazılı medya ise zaten Allahlık! Sanırsınız "ölü toprağı" serilmiş. Varsa yoksa Aziz Bey! Adamı Alex ile deviremediler şimdi askerliğine taktılar. Üç gün geçecek yine etekleyecekler.

SÜRPRİZLER KAÇINILMAZ
Aynı kadınların formatında dörderli iki grup ile başlayan turnuvada A Grubu'ndan Djokovic ile Murray; B Grubu'ndan ise "haşmetmeapları (Federer)" ile onu gruptaki son maçta yenen Arjantinli Del Potro finallere kaldı. Sekiz raket arasında Tipsarevic ve Tsonga tek bir maç bile kazanamadan elendiler.
Yıl sonuna doğru olan turnuvaların sakıncası da bu. Oyuncular onca yoğun bir sezon sonunda yılı kafalarında bitirmiş oluyorlar.
Dolayısıyla skorlarda da beklenmedik sonuçlar oluyor.

DJOKOVİC'TEN BÜYÜK BAŞARI
Yarı-finallerde Federer-Murray ile Djokovic de Del Potro ile eşleşti. Beklediğim gibi formuna tekrar kavuşan ve finallere hiç maç kaybetmeden gelen Djokovic diğerlerine karşı kesin bir üstünlük kurarak yılı bitirdi. Yarı-finalde Del Potro'yu yenerken zorlanır gibi olduysa da oyunu dengeledikten sonra gerisi çorap söküğü gibi geldi. Diğer yarı-finalde ise Federer Murray'e 1.5 saat gibi kısa sayılabilecek sürede adeta uygulamalı teknik, taktik ve konsantrasyon dersi verdi (76, 62). Finalde ise Djokovic Federer'i 76 ve 75 geçerek şampiyon oldu. Maç zaman zaman tenis kalitesi olarak fevkalade puanlar izletmekle birlikte pek zevkli değildi. Tenis maçların varyasyon olmayınca ilginç olmuyor.
Çiftlerde ise dünyanın en iyi çifti olan Bryan kardeşler ile geçen yılın "championship şampiyonları" Mirnyi-Nestor gruplardan bile çıkamadı. Finallere kalan sekiz teniscinin üçü Hintliydi (İyi çift oynamak herhalde Hintliler'de kalıtımsal. Zira babaları da böyledi). Çiftler esasen tümüyle sürpriz doluydu. İspanya Davis Kupası takımı olarak Granollers-Lopez çiftinin gruptan çıkacağı bile düşünülmezken onlar sadece yarı-finale kalmadılar, yarı-finalde de ev sahibi İngiliz çiftini yenerek finale kaldılar. Finalde de Hintli Bhopanna-Paes çiftini 75, 36, 10-3 skorla yenip şampiyon oldular.
Büyük başarı.

ŞİMDİ SIRA DAVİS CUP'TA
Şimdi sıra önümüzdeki haftasonu Prag'da yapılacak Davis Kupası finalinde Çek Cumhuriyeti Nadal'sız İspanya ile karşılaşacak. Tenis severlerin yadsınmayacak kadar büyük bir kısmı için dünyanın başlıca tenis mücadelesi olarak algılanan bu turnuvanın finalini sizlere Cuma'dan itibaren yansıtmaya çalışacağım.
Hoşcakalınız...