Bekir Emre

BEKİR EMRE

Tarihi 12 Haziran 2012

'Toz' yatıştı

Toz'da ter döken raketlerin tümüne verilen ödül parası tam 18 milyon 718 bin euro. Bunun 13 milyon 110 bin Euro'su kadınlar ve erkekler arasında eşit olarak paylaşılıyor.
Yani her bir kategoriye 6 bin 555 Euro düşüyor. Erkeklerin maçları 5 set üzerinden oynanırken kadınlar 3 sette sona eriyor. Erkeklerin ortalama bir seti bir saate varırken, kadın finalinde tüm maç zevksizliği bir yana 1'29" ancak sürdü. Erkek finali dört saati biraz aşkındı.

RESMEN KADIN SÖMÜRÜSÜ
Kadın maçlarındaki izleyici sayısı erkeklerin ancak %40'ı.
Buna kadın erkek eşitliği değil kadın sömürüsü derler...Sizce de burada bir gariplik yok mu? Bizce hak edilmeyen bu paralarla en azından geri kalmış ülkelerden nice yetenek çıkartılabilir.

DJOKOVİC'İN HATALARI
Djokovic ile Nadal arasındaki final maçı (ilk günü) bizlere tenis sporunun ne kadar güzel olabileceğini bir kez daha gösterdi. "Toprağın Hükümdarı" dünya 1 numarasına karşı ilk iki seti aldı. Almasına aldı ama oyunun bu döneminde ve kritik toplar hep Sırp raketin aleyhine işlerken bile maçın sonucunu yine Djokovic belirleyecekmiş gibi bir görüntü veriyordu. Nadal puanları alıyor ama kazanmıyordu.
Genelde Djokovic'in hataları oyunu yönlendiriyordu (Tüm maç boyunca Nadal 20 küsur basit hata yaparken diğeri 55 civarına çıktı). İzlerken "...Bu durum tüm maç sürmez" dedik.
Nitekim üçüncü sette işler değişmeye başladı. Ama Tanrı'nın hikmeti "yağmur" bu turnuvada rol çalmayı kafasına koymuştu bir kere. Organizasyon komitesi, Nadal gibi dünyanın en insancıl, efendi ve en kritik puanda bile rakibinin hakkını verecek kadar sportmen şampiyonlarından birini çıldırtana kadar oyunu sürdürttüler. Ama yediği nemden şeklini yitirmiş topu ellerinde bulunca (!) bugüne ertelediler.
Ertelenen maçın pek bir zevki kalmamıştı. Zaten geç ısınan bir sporcu olan Novak Djokovic'in maç topunda çift hata yapması ve kupa töreninde de verilen zevahiri kurtaran klasik beyanatlar da bunun bir başka kanıtı. Sonuçta tarihe adını yazdıran "Toprağın Hükümdarı" oldu.

SIRA ÇİMLERİ YOLMAYA GELDİ
Yaşları bizimkine yakın olanlar için bazı bilgiler : 45 altı efsaneler kategorisinde Costa/Moya çifti Enquist/ Woodbridge çiftini, 45üstünde ise McEnroe biraderler Forget/Leconte çiftini, kadınlarda ise Hingis/ Davenport çifti Navratilova/ Novotna çiftini yenerek şampiyon oldular.
Evet Toz yatıştı. Şimdi sıra çimleri yolmaya geldi...