ARDA USKAN

ARDA USKAN

Tarihi 17 Nisan 2014

İzlemek yerine dikizlemek!

Sanırım yaş itibariyle bütün RTÜK üyelerinden büyüğüm. Af buyurun ve şekilsiz cemalime bakmayın, 'kadın-kız' izlenimlerim de fena sayılmaz. Bu yüzden 'ponpon kız baldırını gören erkek çocuklarımızın sapıtmayacaklarını tam tersi karşı cinsle dengeli bir haleti ruhiye geliştireceklerini' yakinen biliyorum. (Yeri gelmişken, o uzuvlara zum yapan kameraman arkadaşımı ve rejideki resim seçiciyi de kutlarım.
Kendileri adına sağlıklı bir cinsel kimlik geliştirdikleri ve hatta mahallemin gençlerine de bu yönde katkı sundukları için.) Ama aksini düşünen RTÜK erkeklerini ne yapacağız? Anadolu Efes takımının CNN'de yayınlanan gösterisinde, ponpon kızların ahenkle dans etmeleri üzerine bizim 'İzleme ve Değerlendirme Dairesinin' tonton üyeleri ayaklara fırlamış ve bunun 'Radyo ve televizyon yayın hizmetlerine göre, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıdığına' karar vermişler maalesef.
Önce şunun farkına varalım beyler, ponponluk popo sallamaktan ibaret değildir. Evet o da vardır ama vücudun diğer kısımları da 'o malum devinimlerle' birlikte hareket ederler ve ortaya her şeyden önce 'sağlıklı' bir tablo çıkar. Ponponluk müessesinin sadece 'erkekleri tahrik etmek' olmadığını da böylece anlarız. Hatta tüm genç kızlarımızın gıpta ile bakıp, 'dans ve sporla biz de böyle olabiliriz' şeklinde gaza gelmeleri de cabası.
Ama yine de ne sallanan kalçaları abartmak gerekir ne de verilen tepkiyi. Aksi taktirde bizim halk işi abartır ve uyarıyı 'sokakta popo sallayan kedi köpeciklerin' ardından söylenen derbımesellere kadar getirebilir.
Sonuçta CNN verilen cezayı paşa paşa ödeyecek. Ve bir daha o 'boydan boya baldır-bacak görüntüleri' ekranları kaplamayacak. Önemli not; 'Müzik ve ritim eşliğinde zarif bir görsellikle sağlıklı vücutlarını sergilemelerinden ibaret' olduğu fikrinde birleşen üst kurul, oy çokluğu ile cezaya gerek kalmadığı sonucuna varmış.
Oğlanların gözü aydın, ponpon kızlar ve popoları serbest.