ARDA USKAN

ARDA USKAN

Tarihi 26 Aralık 2012

İnterpol, Müge Anlı'nın peşinde!

Yok yakalamak için değil, tam tersi teşkilat Anlı'yı bünyesinde istiyor! Aldığım son duyumlara göre, ünlü programcımıza "Gel bizimle çalış, hatta başımıza geç" diyorlarmış... Dünyanın, Birleşmiş Milletler'den sonra ikinci büyük uluslararası örgütü olan İnterpol, Müge'yi ATV ekranlarından keşfetmiş. 'Tatlısert' programında değindiği kayıpcinayet vs gibi olaylar, onları ele alış biçimi, zanlıyı izzet ikram stüdyoda ağırlayıp, ağzından laf alıp üstüne de 'katil olduğunu' itiraf ettirmesi gibi akıl almaz işler yapan Müge Anlı'nın bu durumda İnterpol'ün gözünden kaçması beklenemezdi. "Peki neden Müge Anlı" derseniz, etrafınıza bir göz gezdirin; onun kadar 'doğru soru soran' biri daha var mı? Malum, doğru cevaba ulaşmanın tek yolu, soruyu eksiksiz ve yanlışsız sormaktan geçer ki bizler her sabah onun programında buna defalarca şahit oluyoruz. Az önce adamın birini deli etti mesela. Stüdyoya şahit olarak ama nedense avukatıyla gelen ve laf kalabalığı ile bir şeyleri gizleyen görgü tanığını bülbül gibi konuşturdu.
Daha önce de bildiğiniz gibi pek çok cinayetin faillerini bulmuştu.
Ama şimdi bir gerçek var ki; bu tür ufak tefek vakalar, yılların verdiği tecrübeyle Müge Anlı'yı artık kesmiyor. Onun yeri gerçekten İnterpol gibi terörizm, organize suçlar, çocuk pornografisi , finansal ve teknolojik suçlar ve yolsuzluk gibi alanlarda hizmet veren büyük bir teşkilat olmalı. Hiç olmadık MİT başkanlığı...
Şimdi latife yapıyorum sanıyorsunuz ama sevgili Müge'yi ileride bu tür bir birimde ve en üst mevkilerde görürseniz hiç şaşırmayın.

* * *
YUMURCAK YENİDEN EKRANLARDA!
'Yumurcak' adıyla ünlenen dünün çocuk yıldızı İlker İnanoğlu'nun bu günlerde yer aldığı 'Alev Alev' dizisinde sürpriz gelişmeler var! ATV'de yayınlanan dizi yepyeni bir atraksiyona öncülük yapacak...
Bundan böyle dizide 'Yumurcak' filminden karelere de rastlayacağız! Bu da şöyle olacak; 'Alev Alev'de İnanoğlu'nun canlandırdığı 'Demir Boran' karakteri, bazen çocukluk günlerini anlatacak çevresine, "Benim bu kadar acımasız bir herif olduğuma bakmayın, ben aslında çok sevimli bir velettim..." diyecek ve bir bakacağız ekranda İlkercik'in o şeker mi şeker görüntüleri...
Tabii yanında annesi Filiz Akın da olacak.
Hatta köşkün aşçısı Necdet Tosun, dede Hulusi Kentmen, bahçıvan amca Nubar Terziyan ve evin hizmetçisi Suna Pekysal...
Hep birlikte Bebek'teki köşkün bahçesinde siyah-beyaz anılarla gülüp eğlenecekler.. 'Alev Alev' dizisinin sürprizi bununla da kalmayacak. Filiz Akın, 'Demir beyin' annesi rolünde misafir sanatçı olarak yer alacak.
Valide sultan edasıyla bazen oğlunu haşlayacak, bazen ona yol gösterecek... "Peki n'olucak böyle olursa" mı diyorsunuz ey gafil izleyici... Bundan güzel nostalji mi olur yav?
Bu arada 'Huzur sokağının' emektar kadını sevgili Fatma Karanfil'e de gelecek sıra. O da 'başörtü' mevzuunda Feyza kızımıza fetva verecek; "Ben de bir zamanlar senin gibi mini etekle gezerdim..." Bu arada Sevgili Fatma'nın gözleri dalacak ve o esnada ekrana liseli kız görüntüleri yansıyacak.
Sonra devam edecek sözlerine; "Bak şimdi yaşımı başımı aldım, başımı kapadım. Sen de bir gün hidayete ereceksin Feyza kızım!"
Not; Dizilerde bu gelişmeler vuku bulacak mı bilmem, benim ki sadece atmasyon bir öneriydi. Ama günümüzün hantal şöhretlerinin yanında eskinin o zarif sanatçılarını izlemek ayrı bir keyif olsa gerek...