SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 30 Ekim 2009

Muzaffer birtan(e)

Başlıkta parantez içine (E) harfi koyarak Birtan'ı 'Birtane' haline getirdim ama 2 taneymiş meğer. Birtan soyadı taşıyan merhum Muzaffer hocamız gibi eşi Sezen hanım da bir taneymiş vefada.
Dün sabah bulup buluşturduğu telefonumu aradı ve " Kars Kafkas Üniversitesi Konservatuarına ilişkin yazıma teşekkür etti. Dedi ki; " Savaş Bey ben size nasıl sunsam sevgilerimi bilemiyorum. Eşim Muzaffer Birtan'ın 60 yıllık çalışma arşivini, 15 bin kadar esrin notasını, sözünü, öyküsünü içeren dosyaları Kars Konservatuarı hediye ettiğimi bir tek siz yazdınız sağ olun."

NEDEN KARS

Sordum ben de
-Sezen hanım. Hocamızı biz de çok sever sayar taktir ederdik ailece. Bu arşivi bağışlarken neden Kars'ı seçtiniz, özel bir sebebi var mı?
-Elbette var Savaş Beyciğim. Yaşadığı müddetçe özellikle Anadolu konservatuarları, müzik okulları ve güzel sanatlar liselerinden son derece yakınlık, kadirşinaslık gördü eşim. Bunların arasında da en çok ilişkide bulunduğumuz Kars'taki bu konservatuardı. O nedenle eşimin ruhu 'muazap' olmasın dedim ve bağışladım.
- Çok ince bir düşünce kutlarım sizi
- Ben de cumhuriyet bayramınızı ve ailemize gösterdiğiniz yakınlığı kutlarım. Anneniz Şükran Hanım da bir sanatçı ve insan olarak takdir edip sevdiğimiz kardeşimizdir. Kendisine de selamlar gönderiyorum.