SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 17 Temmuz 2009

'Münevver' film oluyor

Duydum şaşırmadım. Münevver Karabulut'un hayatı ve hazin ölümü sinema filmi oluyormuş. Acımasızca katledilen Münevver Karabulut'u Belçika'da yaşayan bir genç kızımız Gamze Koç oynayacakmış. Dediler ki; "Filmin kadrosu olurken en çok Cem Garipoğlu'nda zorlanıldı. Kimse onu oynamak istemeyince gurbetçi oyuncu bulundu."
Kimin çekeceğini öğrendim önce. İstanbul Prodüksiyon'muş. Sahibi Melih Göğebakan'ı buldum konuştum.

KİMLER VAR

Filmin adı için 7 ayrı düşünce varmış. Ama büyük bir olasılıkla "Münevver" olacakmış. Melih Göğebakan diyor ki...
"Toplumu derinden yaralayan bir olay. Kalıcı olması, ölümsüz olması için dizi değil sinema filmi olarak düşündük. Önce rahmetli Münevver kızımızın babası ve annesiyle görüştük. Allah için tek kuruş para sözü etmedi. Baktı ki ciddi bir ekibiz, izin verdiler. Münevver'i oynayacak olan kızımız, sevgili Osman Sınav tarafından bana önerilen bir genç kızımız. Belçika'da ve Hollanda'da yaşıyor. Profesyonel oyuncu değil ancak çok yetenekli ve Münevver'in sarışın hali gibi benziyor.

JÖNLER KABUL ETMEDİ

Katil zanlısı Cem Garipoğlu'nu oynatmak için jön bulmakta zorlandık. Arda Kural, Mehmet Günsur, Berk Hakman, Engin Altan, Mehmet Timuçin Esen ve Kaan Urgancı'ya ayrı ayrı teklif götürdük ama "İmajımız zarar görür" diyerek kabul etmediler. Biz de Pars filminde çok başarılı bir kompozisyon çizen gurbetçi oyuncu gencimiz Mehmet Kurt'la anlaştık. Münevver'in kız arkadaşları olarak da Açelya Elmas ve Merve Sevi'yi düşünüyoruz. Münevver'in babasını ise Halil Ergün usta oynayacak kısmetse. 600 bin dolar civarında bir bütçemiz var. Yönetmenimiz Demir Keskin olacak senaristimiz ise Mihriban Çumralı."

YASAL ENGEL VAR MI

Ortada devam eden bir dava var. Neticesini etkileyebilir kaygısıyla izin verilmez belki filme diyorum. Ancak onun da önlemini almışlar. Göğebakan bu konuda da diyor ki: "Avukatlarımıza danıştık, incelettik. Neticede bu bir sinema filmi ve hayal ürünü. Filmlerde başbakanlar, krallar ölüyor ama gerçek hayatta bunlar olmuyor. Yasal bir engel yok. Bire bir gerçeği filme dökecek değiliz."