Tarihi 18 Haziran 2016

Savunmak!

Soysuzların da, katillerin de savunulmaya hakkı vardır. Şimdi kadın hakları savunucusu bir avukatın, üç cinayetin zanlısı olarak tutuklanan Atalay Filiz'in avukatlığını üstlenmesi evrensel hukukun gereği. Mesleki değerler de, insani değerler de bunu emrediyor.
***
Deli taklidi yapan ve avukatını yanlış yönlendirip hapisten kurtulan suçluların bol olduğu filmler izledik. Filmin sonunda avukatına gerçek yüzünü gösterip, "Senin mesleğini de öldürdüm" mesajını bırakan usta katilleri de. Bunlar da evrensel hukukun zavallı halleri. Meslek gururuna mahsuben!
***
Polisten kaçtığı için polisler tarafından bile tebrik alan ve selfie çekilecek kadar "gurur pozuna" ulaşan Atalay Filiz adlı psikopatı daha neler bekliyor kim bilir. Okuduğu gazetelerden şifre alıp, cinayet işlediğini söyleyecek kadar akıl oyuncusu pozlarına giren birinin, yarın masum sayılıp toplum arasına karışması da ihtimal dahilinde. Bir avukatlık başarısı olarak.
***
Benim merak ettiğim, kadın hakları savunucusu avukat Vildan Yirmişeboğlu'nun bu davayı kabul etmesi. Kadın haklarını savunmakla, kadınları öldüren bir psikopatı savunmak aynı kapıya çıkıyorsa. Aradaki çelişkiyi kim savunacak?
***
Bir doktorun tedaviyi reddetme hakkı yoksa. Her avukatın böyle bir zanlıyı savunması gerekiyorsa Bizim diyecek tek sözümüz kalıyor.
***
Kimse denemesin! Bu ülkede kadınları öldürmek de çok kolay! Onları savunmak da...