Tarihi 24 Haziran 2011

Şimdiki zaman

Bir zamanlar hayatımızın akışını değiştiren ve gençliğimizi yerle bir eden işadamlarının, politikada yenildiğini görünce, gururlanıyor insan. Bir zamanlar politikacıları parmaklarında oynatan düzenin krallarının, başlarının öne eğildiğini görünce, "Çömelin" diye haykırmak geçiyor insanın içinden. Görüyoruz ki... Her şeyin galibi zaman.
***

Bir zamanlar, şarap mahzenine çevirdikleri gazetelerdeki odalarından memleketi yöneten yayın yönetmenlerinin, şimdi televizyonlarda soytarılığa soyunduğunu görünce, insanlık onuru adına üzülüyor insan. Basının özgürlüğünü dolara, euro'ya pazarlayan züppelerin, bugün "Nerde bu basın özgürlüğü" çığırtkanlığını, "demek ki özgürlük herkes için gerekliymiş" pankartıyla karşılıyor insan. Görüyoruz ki... Her şeyin galibi zaman.
***

Bir zamanlar, kendi çıkarları için kafasını çalıştırmayı maharet sayan gazetecilerin, işadamlarının, şimdi "Geyik kafası gibi duvarlara çakıldığını" görünce, tüm zamanların rövanşının alındığını hissediyor insan. Bir zamanlar bu memleketin anasını ağlatanların, şimdi ağlamaktan beter hallerini görünce, acı acı gülümsüyor insan. O yüzden "ağlamak yok!" diyoruz. Görüyoruz ki... Her şeyin galibi zaman.
Şimdiki zaman.

* * *
ERKEK BİLİMİ
Devlet korumasına alındığı halde, kocası tarafından öldürülen kadınların sonu gelmiyor.
Çocuklarının gözü önünde karısını öldüren bir adamın zulmü, çok önceden fark edilmeliydi ama ne yazık ki bu ülke erkek ağalar ülkesi. Bilim kadını gerçeğini bile reddedip, kadınları yok sayan anlayışın alkışlandığı ülke.
Delikanlı ruh dedikleri bu işte.
Kadın dövmek, kadının üzerine silahını boşaltmak.
Bir çeşit erkek bilimi!!!

* * *
Boş bir çuval için dik durmak zordur.

* * *
SİNAN ÖZEN
Sinan Özen, kanserle mücadele etmek adına büyük uğraşlar veriyor.
Bacak arası gazeteciliğin, toplumsal olaylarla ilgilenmediği bir ülkede, Sinan Özen'in uğraşlarının, popüler ilişkilere kurban edilmesinin sakıncası olmuyor.
Sinan Akçıl denen adamın kaç tane sevgilisi olduğunu hesaplayan düzen, Sinan Özen'in bir can kurtarmak adına ömründen neler verdiğini hesaplar mı?
O yüzdendir ki...
Skandalların, ucuz ilişkilerin itibar gördüğü bir ülkede, kendi halinde onurlu bir insan olmak zor.
Milyonlarca albüm satmış olsanız bile.

* * *
Şehit edilen polislerin yasını bile tutmayanlar, hangi yüzle demokrasinin saflarını tutuyor?

* * *
24 Haziran 2011
Mutluluk takvimi

Beklentilerini büyüt.
Piknik yaptığın yeri temizle.
70'li yılların şarkılarını dinle.
Bulmaca çöz.

* * *
Eski dertlerinden
İzin al bugün
Halı serdim yola
Düş peşimden gel
Yudum yudum sevda
Bizi bekliyor
Sevgi durağından
İçeriye dal
Aşk sokağı on bir
Kalp apartmanı
En üstten ikinci
Kuşlu zili çal
Her merdivende aşk
Her katta anı
Bu sokakta her şey
Gerçek bir masal
Hakkı YALÇIN