Tarihi 21 Temmuz 2010

6 şehit daha

20 yaşındaki gençlere, hayatın yasaklandığı cehennem midir bu ülke? Yoksa bir terör festivali mi? Birilerinin doldurduğu mermileri, çocuklarımızın üzerine boşaltırken ihanet. Seyredin beyler seyredin! Ancak sizlere yakışır, böyle kanlı siyaset!

ÖLÜ KALABALIK
Şimdi tatil mevsimi ama uyuşturucu seraları okul önlerinde hizmete açılacak. Her türlü satış kanalları açık. Çakallar şehirleri ele geçirdi tümüyle. Eğlence yerlerinde her yıl binlerce genç bataklığa dahil ediliyor. Bir genç daha ölmüş, kimsenin umurunda değil. Oysa Anayasa'nın değiştirilemez maddelerinden biri olmalı. "İnsan hayatını sigara ve uyuşturucuyla yok etmek engellenmelidir."
***

Sigara yasağına yenik düşenlerin aklı çıkıyor. Varsa yoksa ticaret, insan sağlığının hiç önemi yok. İnsanların hayatında açılan temiz bir sayfanın, nikotinle kirletilmesinden daha acımasız ne olabilir ki? Duman sahaları çiçek açtıysa, yeniden zifte mi bulansın? Sorun bakalım! Sigara yasağına zor alışmış bir toplumu, yeniden zehir odalarına davet etmek, hangi yasaya sığar? Hangi insanlığa?
***

Tayyip Erdoğan'ın, sigara yasağı konusunda gösterdiği heybetli duruşu, hepimiz desteklemeliyiz. Ölümle mühürlenen binlerce sigara vakası varken, dumanlar içindeki ülke türlerinden biri olmayı kabullenecek miyiz? Sigarayla mücadeleden yüz akıyla çıkan AK Parti'ye düşen... Uyuşturucunun belini de kırmaktır.
***

Uyuşturucudan ölen gençlerin cenazeleri tenha oluyor. Sessiz sedasız. Onlar elvedasız terk ediyorlar hayatı. Anaları, babaları gerçeği öğrendiklerinde, iş işten geçmiş oluyor ki. Bundan daha acı bir ölüm olabilir mi?
***

Lütfen Sayın Başbakan! Bu ölü kalabalığı "canlandırın!" Gençlerin uyuşturulmasının önüne geçin. Allah aşkına, analar aşkına..

* * *
Nasıl çıktım evden
Hatırlamıyorum
İçimde sensizliğe
Alışmak korkusu
Teybimin sesi
Sonuna kadar açık
Ağlamak güzeldir diyor
Sezen Aksu
Düşündükçe çıldırıyorum
Aklıma çok kötü
Şeyler geliyor
Kendimi sokaklara
Vuruyorum
Basıp gaza sürüyorum
Arabamı deli gibi
Bu ayrılık akşamında
Yaşıyorum sensizliği
Hakkı YALÇIN

* * *
Şaraplara, alın terinden daha çok değer veren gazetecilik, bu mesleğin ne çok şeyini aldı.

* * *
GARANTİ BİRİNCİ!
Radyoda tembellik için yarışma anonsu vardı. "Tembel olduğunuzu açıklayan bir yazı göndermeniz yeterli." Evin kadını eşine döndü. "Mutlaka bu yarışmaya katıl." Koltukta uyuklayan adam cevap verdi. "İyi fikir ama bu mektubu yazacak birini nerden bulacağım."

* * *
Kötü bir işin en güçlü tanığı vicdanımızdır.

* * *
21 Temmuz 2010
Popüler değil, saygın ol.
Bir çocuğu omzuna al.
Zor darıl, kolay barış.