Grip çıkış

Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan açıklamalarıyla şaşırtmaya devam etti. ‘Grip aşısı tehlikeli’ dedi ve ekledi: Aşı yerine D vitamini içeren köy tereyağı ve sakatat tüketilmeli

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2017 Güncelleme 19 Aralık 2017, 00:17
Grip çıkış

İÇİNDEKİLER

İÇ Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, ezber bozan açıklamalarıyla dikkat çekti. "Şekeri ağzınıza sürmeyin. Bol bol tereyağ, yumurta ve sakatat tüketin" diyerek doğru bilinen yanlışlara değindi. Karatay son açıklamalarıyla şaşırtmaya devam etti. Grip aşısının tehlikeli olduğunu söyleyen Karatay, "Aşıların içinde alüminyum var. Alüminyum Alzheimer nedenidir. Aşı vurulmaya gerek yok. Bunun yerine D vitamini kullanımı çok önemlidir" dedi. Prof. Dr. Karatay, "D vitaminin dışarıdan alınması doğru mudur?" sorusuna da "Vitamini dışarıdan almak tamamen ticari. D vitamini köy terayağında ve sakatatlarda da var. Dışarıdan almak yükseltir ama yeterli olmaz" cevabını verdi. Karatay ayrıca hiçbir diyeti önermediğini söyledi ve ekledi: "Ben hiçbir diyeti önermiyorum. Vücudumuz bize her şeyi söylüyor. Bel çevreniz biraz genişlemeye başladıysa gizli şekeriniz var. Şeker hastalığı sinsi ve öldürücü bir hastalık ama önlenebilir. Ben geleneksel ve doğal olanı hatırlatıyorum. Türk mutfağı en sağlıklı mutfak. Derdimiz kilo vermek değil, vücudun sağlıklı olması demektir. Endüstrinin bize kakaladıklarından uzak durmamız gerekiyor. Aile nasıl beslenirse çocuk da öyle beslenir. Senelerce bize yumurtanın sarısını yedirmediler. O yüzden hepimiz aptallaştık. Meyve insülin direncini artırır. Yemeyin çatlamazsınız. Ayçiçek ve mısırözü yağı çiğ olarak tüketilebilir. Sık sık yemek yemek ve deli gibi danalar gibi koşmak da insülin direncini yükseltir. Bize senelerce yumurtanın sarısını yedirmediler. O yüzden hepimiz aptallaştık. Kolesterol ise en yüksek antioksidandır. Vücutta bir bozukluk olduğu zaman kolesterol vücuttaki yangını söndürmek için yükselir."