Kurban Bayramı ne zaman? 2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte Kurban Bayramı ile ilgili tüm merak edilenler...

Giriş Tarihi 26 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 26 Nisan 2017, 21:54
Kurban Bayramı ne zaman? 2017 Kurban Bayramı tatili kaç gün?

İÇİNDEKİLER

Senenin en önemli bayramları arasında yer alan Ramazan Bayramının ardından Kurban Bayramı geliyor. Kurban Bayramının ne zaman olacağı en çok merak edilenler arasında yer alırken, bununla birlikte "Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak" sorusu da merak edilen konular arasında....

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Sabırsızlıkla beklenen Kurban Bayramı 2017 yılında 1 Eylül cuma günü başlayıp ile 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek...

KURBAN BAYRAMI TATİLİ GÜNLERİ
31 Ağustos 2017 Perşembe Arefe
1 Eylül 2017 Cuma Kurban Bayramı (1.Gün)
2 Eylül 2017 Cumartesi Kurban Bayramı (2.Gün)
3 Eylül 2017 Pazar Kurban Bayramı (3.Gün)
4 Eylül 2017 Pazartesi Kurban Bayramı (4.Gün)

KURBAN BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?
Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.

KURBAN KESME YÜKÜMLÜLÜĞÜ
Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü sayılması için bulunması gereken şartlara kurbanın vücûb şartları denilir. Kurban kesmenin sünnet oldu- ğunu söyleyenlere göre ise bunlar sünnet oluşun şartlarıdır. Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü olabilmesi için dört şart aranır:

1. Müslüman olmak.
2. Akıllı ve bulûğa ermiş olmak.
3. Mukim olmak, yani yolcu olmamak.
4. Belirli bir malî güce sahip bulunmak.