Doğal gıdalarla ağrıya veda

Eklem ağrısı çok yaygın bir rahatsızlık. Ancak hemen ilaca sarılmayın. Derdinizin dermanı mutfağınızda!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2017 Güncelleme 18 Nisan 2017, 00:00
Doğal gıdalarla ağrıya veda

İÇİNDEKİLER

Siz de eklem ağrısından şikayet eden milyonlarca kişiden biri misiniz? Eklem ağrısı sandığınızdan çok daha yaygın bir rahatsızlıktır ve anti-enflamatuar ve ağrı kesici ilaçlara milyonlarca dolar harcanmaktadır. Ancak bu ilaçların araştırmalarla kanıtlanmış çeşitli yan etkileri vardır. Bu yüzden doğal çözümleri de göz önünde bulundurmalısınız. Çeşitli meyveler, ağrı ve rahatsızlığa neden olan eklem enflamasyonunu tedavi etmenize ve oluşmasını önlemenize yardımcı olacaktır.

*ANANAS zengin bir C vitamini ve antioksidan kaynağı olduğunu biliyoruz, ayrıca kabızlığa da iyi gelir ve detoks için etkilidir. Bunlara ek olarak, eklem ağrılarını tedavi etmek için hazırlanan bir beslenme düzenine de ananas ekleyebilirsiniz. Ananas içerdiği bromelayin sayesinde enlafamsyona karşı en etkili meyvelerden birisidir. Bromelayin kan çıbanı ve şişliklerin yanı sıra travma veya ameliyat sonrası eklem şişliklerinin tedavisinde de etkilidir. Ananası kahvaltılarınızı lezzetlendirmekte kullanabilirsiniz!

*İNCİR bilimsel çalışmalar 20 gün boyunca günde 10-15 kiraz yemenin ağrı kesici bir etkisi olduğunu göstermektedir. Eğer bu meyveyi beslenme düzeninize eklemeyi düşünmüyorsanız, yerine vişne de tüketebilirsiniz. Hem kabızlık tedavisi için hem de eklem ağrılarını yatıştırmak için, incir her zaman iyi bir seçenektir. Taze incir çok besleyici olmasına rağmen uzmanlar meyvenin içindeki polifenollerden tam anlamıyla yararlanabilmek için kuru incir tüketilmesini öneriyor. Bu tatlı atıştırmalık hem enflamasyonu azaltıyor hem de kıkırdakları güçlendiriyor. Günde sadece 4 kuru incir yemeye başlayarak etkisini kısa sürede görebilirsiniz. Eğer incir sizin için çok tatlıysa, yanında ceviz veya fındık gibi yemişlerle tüketebilirsiniz.

*ÜZÜMÜN her hali çok lezzetlidir. Meyve olarak veya meyve suyu olarak tüketilen üzüm sağlıklı ve aktif bir yaşam için tam bir hazinedir. Ayrıca üzüm çekirdeklerini atmamalısınız! Üzüm çekirdekleri de çok şifalıdır. Üzüm çekirdeği yağı, eski uygarlıklardan günümüze kadar eklem ağrılarının tedavisinde kullanılmıştır. Üzümler potasyum, antioksidan ve B vitamini açısından zengindir. Ayrıca marketlerde ve manavlarda rahatça bulabileceğiniz bir meyvedir.

*ÇARKIFELEK yumuşak hoş kokulu ve ağızda dağılan lezzetli bir meyvedir. Şişmiş veya hasar görmüş eklem ağrılarına iyi gelir. Çeşitli çalışmalar 30 günlük bir süreç boyunca bu meyveyi tüketmenin hem eklem ağrısı ve rahatsızlıklarını azalttığını, hem de eklemlerin daha iyi çalışmasını sağladığını göstermektedir. Suyundan da faydalanabilirsiniz.

*KİRAZ tam bir sağlık kaynağıdır. Mevsiminde yiyeceğiniz kirazlar, hem besin değerleri sayesinde bağışıklığınızı güçlendirir, hem de eklem ağrısı, ve tutulmalara iyi gelir. Ayrıca antioksidan dolu bir meyvedir.

HER TANESİ ŞİFALI
*NAR: Her mevsim nar bulmak için yerel pazarları veya organik manavları gezmeniz gerekebilir ama eğer bulmayı başarırsanız sağlığınız için çok iyi bir şey yapmış olursunuz. Bu güzel renkli tane tane meyvenin içerisinde gerçekten çok güçlü antioksidanlar bulunmaktadır. İster tane tane yiyin ister suyunu için, günlük beslenme düzeninize nar eklediğinizde etkisini kısa sürede göreceksiniz. Ayrıca çeşitli çalışmalar bu meyvenin kıkırdak doku ve kemik hasarını da önlemeye yardım ettiğini ve enflamasyon ağrısını azalttığını kanıtlamıştır.