Sıfır beden sıfır bebek!

Genç kızların sıfır beden tutkusu pahalıya patlıyor! Dr. Çağcıl Yetim, ‘Şişmanlık gibi aşırı zayıflık da yumurtlama fonksiyonlarını bozup, kısırlığa yol açar’ uyarısında bulunuyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2017 Güncelleme 26 Mart 2017, 00:00
Sıfır beden sıfır bebek!

İÇİNDEKİLER

Sıfır beden modası, genç kızların annelik hayalini suya düşürüyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Çağcıl Yetim, "Vücudun aşırı yağ kaybetmesi yumurtlama fonksiyonlarını bozar. Hiç regl olamama gibi bir durum yaşanır. Sonunda da kısırlık gündeme gelir" diyor. Anne olmak isteyen kadınların aşırı zayıflıktan da aşırı kilodan da sakınmaları gerektiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Yetim, devam ediyor:

OBEZİTE DE ENGELLER
"Vücutlarında neredeyse hiç yağ kalmayan sıfır beden genç kızların ileri yaşlarda adet göremeyip kısırlık yaşadığı tespit edildi. Aynı tehlike obezlerde de bulunuyor. Obez çiftler normal kilodaki çiftlere oranla bir çocuğa 2 katı daha zor sahip oluyor. Hamile kalmak için ideal kiloyu Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesabına bakarak hesaplamak mümkün. Kilonuzu, boy uzunluğunuzun (santim olarak) karesine böldüğünüzde çıkan sonuç ideal kilonuzda olup olmadığınızı gösterir."