Tuzu bırak limona bak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2017 Güncelleme 05 Mart 2017, 01:03
Tuzu bırak limona bak

İÇİNDEKİLER

Aşırı tuz kullanımı felç, körlük, kalp-böbrek yetmezliği ile hipertansiyon gibi birçok hastalığı tetikliyor. İzmir Medicalpark Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Saklamaz, Türk insanının, günlük alınması gereken tuz miktarının 3 katından fazlasını kullandığını belirterek, "Yemeği tuz olmadan lezzetlendirmek için baharatlar ve limon kullanın" diyor. Yrd. Doç. Dr. Saklamaz, şöyle konuşuyor: "Tuzun, ihtiyaç kadar kullanılması önemli. Yeme hizmeti veren restoran ve kafeterya gibi yerlerin tuz kullanımı konusunda hassas olmaları gerekiyor. Tuzu ne kadar az tüketirsek o derecede hastalıklardan korunmuş oluruz."