SARIMSAK: Bir litre suyun içine 4 diş ince kıyılmış sarımsak, bir tatlı kaşığı soğan ve bir yemek kaşığı nane katın. Kaynattıktan sonra süzün. Yatmadan bir saat önce bir fincan için. İNCİR: Bir miktar kuru inciri, süzme balla dövün. Macun haline getirin. Yatmadan önce bir yemek kaşığı yiyin.
CEVİZ: Aynı oranda toz haline getirilmiş ceviz ve toz şekeri günde iki kez, sabah ve akşam olmak üzere birer çorba kaşığı yiyin.
HİNDİSTAN CEVİZİ: Bir miktar rendelenmiş Hindistan cevizi ve süzme balı beraber döverek macun yapın ve akşamları yatmadan önce bir yemek kaşığı yiyin.
KARANFİL: Bir havanın içine bir avuç badem içi ve bir tatlı kaşığı karanfil katıp iyice dövün. Daha sonra bir çay bardağı süzme bal ilave edin. Günde iki kez, sabah-akşam bir tatlı kaşığı yiyin.