✖ Günde yarım çay kaşığı tarçın kolestrolü düşürür. Kandaki kötü kolestrol ve trigliserid seviyesini azaltır.
✖ İnsülünün daha etkin olmasını sağlar ve bu sayede kilo kontrolü ile kalp krizi riskinin azaltılmasında yardımcı olur.
✖ İçeriğindeki kalsiyum ve lif, kalp hastalıklarından korur.
✖ Kan, lenf ve kolon kanserine karşı etkilidir.
✖ Diş ağrısı tedavisinde ve ağız kokusu giderici olarak kullanılır.
✖ 3 gün, bir çay kaşığı bal ve çeyrek çay kaşığı tarçın karıştırılıp yenildiğinde öksürüğe, gribe ve sinüzite iyi gelir.
✖ Kanı temizleyen tarçın sivilcelere ve siyah noktaları da geçirir.
✖ Düzenli tarçın tüketenler, kas ve eklem ağrılarında belirgin rahatlama yaşar.
✖ Bal ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendirir, halsizliği yok eder, ömrü uzatır. Yaşlanmayı geciktirir.