Zerdeçalla kalbi koru

Damar tıkanıklığı, kalp hastalıklarını tetikliyor. 50 yaş üstü kişiler bu nedenle oluşan rahatsızlıklardan dert yanıyor. Uzmanlar, zerdeçalın damarları temizlediğini belirtiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2016 Güncelleme 19 Nisan 2016, 00:17
Zerdeçalla kalbi koru

İÇİNDEKİLER

Her geçen gün daha da sağlığımızı tehdit eden kalp-damar rahatsızlıklarına karşı doğru besinler tüketmek önemli rol oynuyor. Doğal yollarla damarlarınızın temizlenmesi ve sağlığını koruması için besinlerden faydalanabilirsiniz diyen uzmanlar, dengesiz beslenme sonucu tıkanan damarların ölüm riskini artırdığını vurguluyor. Sigara, alkol tüketimi, yüksek kolesterol ve hareketsiz yaşam tarzının damar tıkanıklığı için büyük risk oluşturduğunu aktaran uzmanlar, "Damar tıkanıklığı, doku ve hücrelere kan akışının kısıtlanması anlamına gelir ve kalp hastalıkları gibi birçok ciddi sorunlara zemin hazırlar. Bitkiler, damarların temizlenmesi ve sağlığını koruması için yardımcı olabilir ancak damar tıkanıklığı ciddi bir rahatsızlıktır ve mutlaka doktor kontrolünde tedavi edilmesi gerekir" şeklinde konuşuyor. İşte damarları temizleyen 10 yiyecek...

ACAİ ÜZÜMÜ: Kolesterolü düşüren bu meyve kan akışını dengeliyor. Bu sayede kalp için çok faydalı bir hale geliyor.

TARÇIN: Antioksidan deposudur. Kandaki şekeri düşürür ve bu sayede damarlar için çok faydalıdır. Günde 1 çay kaşığı tarçın, kandaki yağ oranını yüzde 26 oranında azaltır.

YEŞİL ÇAY: Damarlara hasar veren oksidatif stresi azaltır ve damarları temizler. İçerdiği antioksidanlar kolesterolü düşürür ve bu sayede kalbi korur. Günde 2 fincan yeşil çay tüketimi damar sağlığı için faydalı olacaktır.

BADEM : E vitamini, çözünebilen lif ve tekli doymamış yağlar açısından oldukça zengin olan badem, içerdiği antioksidanlar sayesinde damarlardaki hasarı engeller.

YULAF: Kolesterolü düşürür ve damarları temizler.

DAMAR SERTLİĞİNİ ÖNLEYEN BAHARAT
Zerdeçal, damar temizliğinde en etkili baharatlardan biridir. Ayrıca damar sertliğini önler ve yağ depolanmasını engeller. İltihap giderici özelliği vardır. Eklemlerdeki iltihaplanmayı da azaltır.

ZEYTİN YAĞI: Akdeniz ülkelerinde kalp hastalıkları görülme oranının daha az olması zeytinyağı sayesindedir. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde kanseri önler ve tansiyonu düşürür. Damar sağlığı için bulunmaz bir gıdadır. Yemek ve salatalarınıza 1 yemek kaşığı ekleyin.

KUŞKONMAZ: Kuşkonmaz, damarlardaki baskıyı azaltır ve bu sayede kan akışını hızlandırır. Ayrıca damar tıkanıklığına iyi gelir. Damar temizliği için beslenme programınıza mutlaka eklemeniz gereken besinler arasında yer alıyor.

BROKOLİ: K vitamini ve lif açısından zengin olan brokoli, kolesterolü ve tansiyonu düşürür. K vitamini damarlardaki kalsiyum seviyesini dengeler. Vücut için şifa saçan brokoli aynı zamanda damar sağlığı için de faydalıdır.

NAR : İçerisinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde nar, kan akışını hızlandırıyor ve damarların tıkanmasını önlüyor. Yoğurtlara, salatalara ekleyebilir ya da tek başına tüketerek, damar sağlığınızı koruyabilirsiniz.