Bir susam şifa

Birçok kişiyi esir alan baş ağrılarına karşı doğru besinler ilaç etkisi gösteriyor. Uzmanlar salatalara eklenecek susamın ağrılara iyi geldiğini söylüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Nisan 2016 Güncelleme 05 Nisan 2016, 00:00
Bir susam şifa

İÇİNDEKİLER

Baş ağrısı birçok kişinin yaşamını zehir ediyor. Günlük yaşam içerisinde stres ve yoğun iş hayatı gibi nedenlerle ortaya çıkabilen baş ağrılarından doğal yollarla kurtulmanın mümkün oluyor. Uzmanlar, bunun için şu besinleri öneriyor:

SUSAM: Salatalara ve çorbalara eklenen susam, içeriğindeki E vitamini sayesinde kadınlarda östrojen seviyenizi stabilize ederek adet dönemlerinde migren ağrısı çekmelerini önlüyor. Ayrıca kan dolaşımını düzenlemesinin yanı sıra içeriğindeki magnezyum sayesinde de baş ağrısından korunmanızı sağlıyor.

ACI BAHARATLAR: Baharatlı yiyecekler, baş ağrısından daha hızlı kurtulmanızı sağlıyor. Ağrınız özellikle sinüs tıkanıklığına dayanıyorsa baharatlı yiyecekler tıkanıklığı açmaya yardımcı oluyor. Hava yolları açılınca baş ağrısına neden olan basınç da ortadan kalkıyor.

BADEM: İçeriğinde bulunan magnezyum, damarları rahatlatarak vücudu baş ağrısından koruyor. Özellikle migren şikayeti olanların, magnezyumdan zengin besinler tükettiklerinde rahatladıklarına inanılıyor. Magnezyum alımınızı artırmak için muz, kurutulmuş kayısı, avokado, badem, kaju ve esmer pirinç öneriliyor.