Zeytinyağı tüketin domuz gribini bitirin

Prof. Dr. Canan Karatay uyardı: Salgın filan hikaye! Domuz gribi virüsü hepimizde var. Siz zeytinyağı tüketip güçlenirseniz hastalanmazsınız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2016 Güncelleme 01 Şubat 2016, 00:05
Zeytinyağı tüketin domuz gribini bitirin

İÇİNDEKİLER

Ezber bozan açıklamalarıyla gündem yaratan Prof. Dr. Canan Karatay, herkesin korkulu rüyası olan domuz gribinden korunmak için zeytinyağı tüketilmesini istedi. Domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünün herkeste olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay, şu uyarıda bulundu:

'O ZAVALLI YİYECEKLERİ YEMEYİN'

"Domuz gribi virüsü hepimizde var ama halis zeytinyağı tüketerek güçlenirseniz, sağlıklı beslenirseniz, yapay, uyduruk fabrikasyon yemekleri yemezseniz, açlık bastırmak için pakete konulmuş trans yağlarla yapılan o zavallı yiyeceklerden yemezseniz, hastalanmazsınız. Salgın filan hikaye." '

KARACİĞERİ YAĞLANDIRMAZ
' Zeytinyağının asla kilo aldırmayacağını da vurgulayan Prof. Dr. Karatay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zeytinyağını yakmadığınız sürece sorun yok. Çünkü yakıldığında trans yağ ortaya çıkar. Zeytinyağı, insanı güzelleştirir. Karaciğeri yağlandırmaz, şekeri düşürür. Eklem ağrıları ve romatizmaya iyi gelir. Zeytinyağının yüzde 7'si protein, yüzde 19.9'u yağdır. 'Zeytinyağı ana sütüne benzer mi?' diye soruyorlar. Her ikisinde de ortak olarak Omega-3 var."

'ZEYTİN AĞAÇLARI UZUN ÖMÜRLÜDÜR'
Bir süre önce dalından zeytin toplayıp, kahvaltıda 71 zeytin birden yiyen Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin ağacının çok uzun ömürlü olduğunu söyledi. Prof. Dr. Karatay, "Mersin'in Mut ilçesinde 14 asırlık olanına tanık olup, meyvesinden topladım. Bu ağaçlar daha da yaşar. Lütfen zeytin ağaçlarına kıymayalım, koruyalım" dedi.