Hamama giren zayıflar

Oscar'lı yıldız Charlize Theron'un kusursuz güzelliğinin arkasından hamam sefası çıktı! Ünlü aktris formunu, 6 öğün küçük porsiyonlar halinde beslenmesine ve ayda bir hamama girmesine bağladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2016 Güncelleme 29 Şubat 2016, 09:57
Hamama giren zayıflar

İÇİNDEKİLER

Hollywood'un 40 yaşındaki yıldızı Charlize Theron'un kusursuz fiziğinin en büyük sırrı; günde 6 öğün ve küçük porsiyonlar halinde beslenmesi. Pizza ve hamburger gibi fast-food ürünlerinden uzak duran seksi yıldız, formuna dikkat eden her kadın gibi bol su içip bol meyve tüketiyor.

TERLEYİP GÜZELLEŞİYOR
Spor konusundaki tercihini yogadan yana kullanan Charlize Theron, ayda 1 kere de hamama girerek hem cildinin pürüzsüzlüğünü hem de formunu koruyor. Güney Afrikalı yıldız, ayda 1 kere de Türk hamamına gittiğini söyleyerek hem cildinin pürüzsüzlüğünü koruyor hem de sağlık depoluyor. Uzmanlara göre de hamama düzenli gitmek, beraberinde şu faydaları getiriyor:

ÖLÜ DERİLERİ ATIYOR
"Toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Kan dolaşımını hızlandırır. Soğuk algınlığına iyi gelir. Cildin genç ve taze kalmasını sağlar. Kas gerginliklerini ve ağrılarını giderir ve kısıtlı eklemleri açar. Stresi alır ve zihninizi dinlendirir. Kalp atışını ve metabolizmanın çalışmasını çoğaltır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Ölü deriyi ciltten atar. Astım yüzünden oluşan sinüs tıkanmalarını açar. Vücudun oksijenini çoğaltır. Ter atmak ve yağ dokusunu ısıtmak sağlıklı zayıflamaya yardımcı olur."

DAVETLERDEN ÖNCE DETOKS YAPIYOR
Charlize Theron, Oscar töreni gibi önemli davetlerden 3 gün önce ise detoks yapıyor. Hollywood yıldızının tercih ettiği detoks içecekleri ise şöyle: Kıvırcık lahanalı detoks içeceği: Toksin atıcı kürlerden biri olan bu karışım, içinde bulunan kıvırcık lahana yani bir diğer adıyla 'kale' sayesinde yaşlanmayı da önlüyor. En önemli özelliği ise iltihap söktürücü olması.

5 sap kıvırcık lahana veya ıspanak
3 adet elma
1 adet limon
1 adet salatalık Tüm malzemeleri karıştırın. Krema kıvamına getirip için.

PORTAKALLI DETOKS İÇECEĞİ
Bu içecek zayıflatmanın yanı sıra bağışıklık sistemini çalıştırıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Suyu çıkarılan karışım içiliyor.

1 adet kabuğu traşlanmış portakal
Yarım muz
2-3 cm taze zencefil
Yarım yeşil limon
1 adet turp
1 çay kaşığı chia tohumu
1 adet yeşil sebze yaprağı (kale, lahana, pazı)
Avuçiçi kadar taze nane (isteğe bağlı olarak)
Yarım bardak soda

CHARLİZE THERON'UN DİYET LİSTESİ
Kahvaltı:
Bir bardak yağsız süt
1 porsiyon meyve

ARA ÖĞÜN:
Müslili yoğurt

ÖĞLE:
Bu öğünde tavuk, deniz ürünleri gibi protein açısından zengin gıdalar tüketin. Izgara tavuk ya da balık yanında bol yeşillik en sağlıklı seçim.

ATIŞTIRMALIK:
Antioksidan içeren meyveler (Üzüm, yaban mersini, çilek, böğürtlen, nar, turunçgiller gibi...)

AKŞAM :
Charlize Theron, akşam lifli gıdalar tüketirken tercihini salata ve kepekli ekmekten yana kullanıyor.

YATMADAN ÖNCE:
Mevsimine göre çiğ tüketebilecek sebzeden bir porsiyon

HAVUÇLU DETOKS İÇECEĞİ
3 adet büyük boy havuç
Yarım kase ıspanak yaprakları
Yarım kase roka yaprağı
Çeyrek bardak doğranmış su teresi.
Havuçlu içeceği hazırlamak için havucun ve diğer sebzelerin suyunu sıktıktan sonra iyice karıştırıp içebilirsiniz.

GÜNDE 1 AVUÇ YABAN MERSİNİ
Antioksidan deposu olan yaban mersini 40 yaşındaki güzel yıldızın da favorisi. Charlize Theron, her gün 1 avuç yaban mersini kurusu yiyerek sağlığını koruyor. Kansere karşı etkili olan bu meyvenin aynı zamanda yaşlanmayı önlediği de biliniyor.

HER GÜN 1 FİNCAN YEŞİL ÇAY
Oscar'lı yıldızın olmazsa olmazlarından biri de her gün 1 fincan yeşil çay tüketmek. Yeşil çayın faydaları şöyle: Güçlü bir antioksidandır. Kansere karşı koruma sağlar. Kötü kolesterolü düşürür. Kalp sağlığına iyi gelir. Kan basıncını düşürür. Diş çürüklerini önler. Diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar. Metabolizmayı hızlandırır. Kilo vermeye yardımcı olur. Bağışıklığı güçlendirir.

YARIN:SALMA HAYEK'İN DİYET FORMÜLÜ

HAZIRLAYAN: ÖZGE GÜRCAN