Papatya limon yağlanmaya son!

Siroz gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açan karaciğer yağlanmasına karşı önlem almak gerekiyor. Elma sirkesi, papatya ve limon bu rahatsızlıkla savaşıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2015 Güncelleme 05 Kasım 2015, 00:00
Papatya limon yağlanmaya son!

İÇİNDEKİLER

Hücrelerin normalden fazla yağ içermesi sonucu ortaya çıkan ve zamanla ciddi sağlık sorunlarına neden olan karaciğer yağlanması, geç teşhis edildiğinde ölümcül siroza dönüşüyor. Aşırı alkol tüketimi, sigara, aşırı kilo, düzensiz beslenme, şeker, yüksek kolesterol karaciğer yağlanması riskini arttıran önemli unsurlar arasında yer alıyor. "Karaciğer yağlanmasının erken tespit edilmesi tedavi sürecini kolaylaştırır" diyen uzmanlar, şu önerilerde bulunuyor:

ELMA SİRKESİ:
Karaciğer yağlanmasına iyi gelen etkili bitkisel ilaçlardan birisidir. Karaciğerin etrafında biriken yağlardan kurtulmaya yardımcı olur ve kilo kaybını teşvik eder. Ayrıca, karaciğerin sağlıklı çalışmasını teşvik eder, iltihabı giderir.

* Ilık bir bardak suya elma sirkesi ekleyin, isteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı bal ekleyin ve yemeklerden önce günde iki kere alın. Bu bitkisel ilacı birkaç ay boyunca kullanın.

LİMON:
C vitamini, glutatyon denilen karaciğer enzimlerin, üretmeye yardımcı olan bir antioksidan açısından oldukça zengindir. Glutatyon, detoksifikasyon ile karaciğer yardımcı olur, toksinleri nötralize eder. Ayrıca, şimdiye kadar yapılan birçok araştırma limonun karaciğer iltihabına karşı etkili olduğunu ortaya koymuştur.

* Bir bardak suya yarım limon sıkın, birkaç hafta boyunca günde 3 kere için.

*
Diğer bir seçenek ise, bir kavanoza 2-3 tane doğranmış limon atın ve suyu düzenli olarak için.


KARAHİNDİBA:
Karaciğer yağlanmasını tedavi eden güçlü tonik olarak bilinir. Karaciğerde biriken yağları ortadan kaldırır ve karaciğerin fonksiyonlarını sağlıklı şekilde yürütmesini destekler.

* Sıcak bir bardak suya 1 tatlı kaşığı kurutulmuş karahindiba kökü ekleyin. 10 dakika demleyin, 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek günde 3 kere 2 hafta boyunca için.

*
Ayrıca salataya taze karahindiba yaprakları ekleyebilir veya garnitür olarak pişmiş karahindiba yaprakları yiyebilirsiniz.

Uyarı: Eğer şeker hastası veya hamile iseniz karahindibadan uzak durmanız gerekiyor.

YEŞİL ÇAY:
Uluslararası Moleküler Tıp Dergisi'nde 2013 yılında yayınlanan bir araştırmaya göre, yüksek yoğunlukta kateşinler içeren yeşil çay alkole bağlı olmayan karaciğer yapılanmasına faydalı olduğunu ortaya koymuştur. Yeşil çay karaciğerde depolanan yağ miktarının engellenmesine yardımcı olur ve karaciğer fonksiyonlarını iyileştirir. Ayrıca, düzenli yeşil çay tüketimi vücutta yağ oranını azaltır.

* Karaciğer yağlanmasına yeşil çay iyi gelir, günde 3-4 bardak yeşil çay içmek faydalıdır.

PAPATYA:
Yapılan bilimsel çalışmalar papatya meyvesi ve tohumunun karaciğer yağlanmasına iyi geldiğini ortaya koymuştur. Karaciğer yağlanmasına neden olan yağları yakmaya yardımcı olmaktadır.

* 5-6 tane kurutulmuş papatya tohumunuz iyice ezin ve taze limon suyu ile karıştırın. Bir ay boyunca günde 2 defa alın.

* Günde bir miktar bal ile papatya yemek karaciğer yağlanmasına iyi gelir.

BELİRTİLERİ NELERDİR
Yorgunluk, kilo kaybı veya iştah kaybı
Mide Bulantısı,
Zihin karışıklığı, konsantre bozukluğu,
Sürekli yorgunluk hissi,
Karın ortasında veya sağ üstte ağrı,
Karaciğer büyümesi,
Genellikle boyun veya koltuk altı kısmında deri rengi değişikliği,
Alkol alan kişilerde semptomlar daha ağır ve hissedilir olabilir
Sıvı retansiyonu
Kas kaybı
İç kanama
Sarılık (cildin ve gözlerin sararması)
Karaciğer yetmezliği.