Ananas yağları yakar!

Son yıllarda oldukça popüler bir meyve haline gelen ananasın faydaları saymakla bitmiyor. Ödemleri attırmasıyla ünlü bu meyve vücuttaki yağları da yok ediyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2015 Güncelleme 07 Eylül 2015, 00:11
Ananas yağları yakar!

İÇİNDEKİLER

Sıcak iklim meyvesi olan ananas, düşük kalorisi ile diyet listelerinin ilk sıralarında yer alıyor. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "Ananasın büyük bir kısmı sudur ve kalorisi oldukça düşüktür. İçeriğinde demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, A, B ve C vitaminleri bolca bulunmaktadır. Ananas, cildi pürüzsüzleştirir, tırnak ve saçları güçlendirir, gözlere sağlık getirir" diyor.

SIRRI SUYUNDA SAKLI
Aynı zamanda ananasın vücudun tüm ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri de sağladığını aktaran Enç, "Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Bu nedenle her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir" tavsiyesinde bulunuyor. Enç bu sağlıklı meyve ve suyunun faydalarına şöyle değiniyor...

* Vücutta meydana gelebilecek, protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan enzim olan bromelain sayesinde sindirime yardımcı olur. İltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır.
* Mide ve bağırsakları temizler.
* Cilt ve saçı güzelleştirir. Ananasın içerdiği B vitamini cildi nemlendirir ve saçı da parlatır.
* Ananas stresin giderir ve bağışıklığı güçlendirir.
* İdrar söktürücü özelliği sayesinde de vücuttaki toksinlerin atımına yardımcıdır.