Sıcak hava tatlı şifa

Sağlıklı bir yaşam için meyve ve sebzeler önemli rol oynuyor. Üzüm vücudu zararlı maddelere karşı korurken, kayısı kanseri önlüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2015 Güncelleme 03 Temmuz 2015, 00:00
Sıcak hava tatlı şifa

İÇİNDEKİLER

Yaz aylarında tüketilen gıdalar hem daha sağlıklı olmaya hem de ideal kiloyu korumaya yardımcı oluyor. Ayrıca tükettiğimiz meyveler başta kanser, kalp ve sindirim sistemi hastalıklarının önlenmesinde, kan şekerinin düzenlenmesinde, kabızlığın engellenmesinde önemli rol oynuyor. İşte yenilmesi gereken meyve ve sebzeler...
Üzüm: Vücudu zararlı madde etkilerine karşı koruyor. Kalp hastalıkları ve kansere karşı mucizevi rol üstleniyor.
Karpuz: İçeriğindeki lakopenle, kanseri engelliyor. A ve E vitaminleri içeriyor.
Kayısı: İçindeki beta karoten ile hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alıyor. Kanseri önlüyor.
Domates: Antioksidan etkisi nedeniyle göğüs, sindirim sistemi, mesane ve deri kanseri riskini azaltıyor.
Biber: Bol miktarda A ve C vitamini içeriyor.
Çilek: A, B1, B2, C ve K vitamini, protein, şeker, meyve asidi, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum ve potasyum bakımından zengin...
Şeftali: Bol miktarda A ve C vitamini içeriyor.
Avokado: Güçlü bir antioksidan. Sayısız fadası bulunuyor.
Soğan: Sağlığı koruyor. Kansere karşı savaşıyor. Enfeksiyonları önlüyor.
Erik: Yüksek antioksidan kapasitesi yanında detoks yapıcı gücüyle de önemli bir anti-aging besin değerini içeriyor.
Brokoli ve Brüksel lahanası: Vücudu temizliyor. Kalp-damar hastalıklarını önlüyor. Karaciğeri rahatlatıyor. Ayrıca C vitamini, betakaroten, glutatyon ve lutein gibi antioksidanlar içeriyor.