İftarda gaza gelme

İftar sofralarında yerini alan kola ve gazlı içeceklerin ölüm saçtığı belirlendi. Uzmanlar, içeceklerin aç halde tüketilmesinin ise 250 kat daha zararlı olduğunu söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2015 Güncelleme 01 Temmuz 2015, 00:00
İftarda gaza gelme

İÇİNDEKİLER

Ramazan ayı ile birlikte iftar sofralarının vazgeçilmez tatlarından kola ve gazoz gibi gazlı içeceklerin ölüm saçtığı belirlendi. ABD'nin Boston eyaletindeki Tufts Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada gazlı ve yapay tatlandırıcı içeren şekerli hazır içeceklerin her sene 184 bin kişinin ölünme neden olduğunu aktardı.

ÖLÜM SAÇIYOR
Gazlı içecekler ise ölümlere sebebiyet veren diyabet, kalp hastalıkları ve kanser gibi hastalıklara neden oluyor. Gazlı içecek tüketimine bağlı olarak gelişen diyabet nedeniyle 133 bin kişi, kardiyovasküler hastalıklar sebebiyle 45 bin kişi ve kanser nedeniyle ise 6 bin 450 kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Üniversitede görev yapan Dr. Dairush Mozaffarian, "Kola gibi gazlı içecekler, yapay tatlandırıcı içeren işlenmiş meyve suları ve buzlu çay gibi içecekler içeren beslenme şekli nedeniyle ölüm oranının yüksek olduğu çok sayıda ülke bulunuyor.

YASAKLANMALI
Bu nedenle bu içeceklerin tüketiminin önüne geçilmesi ve yasaklanması tüm dünyada genelinde uygulanması gereken bir önceliktir" diye konuştu. Mozaffarian, gazlı ve tatlandırılmış içeceklerin özellikle aç kaldıktan sonra içilmesiyle vücuda normalden 250 kat daha fazla zarar verdiğive beklenmedik sonuçların ortaya çıkabileceğini aktardı.