Lifli gıdalarla hiç Açlık duyma!

Yazın ilk günlerinde aniden bastıran açlık krizleri fazla kiloları beraberinde getirdi. Uzmanlar 'Tok tutan lifli besinleri tüketin' tavsiyesinde bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2015 Güncelleme 11 Haziran 2015, 00:00
Lifli gıdalarla hiç Açlık duyma!

İÇİNDEKİLER

Yemek yiyor ancak çok kısa bir süre tekrar acıktığınızı hissediyorsanız, imdada lifli gıdalar koşuyor. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, "Açlık krizlerini engelleyen ve doygunluk hissi veren lifli gıdalar sağlık için de faydalıdır" diyor. Enç, tok tutan 4 lifli gıdayı şöyle sıralıyor:

Baklagiller: Karbonhidrat içerdiklerinden tok tutarlar. Magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, B vitamini ve mineral içerirler. Hazmı yavaş olduğu için kan şekeri dengeler, vücutta kan şekerinin dengede olması çok önemlidir.

Enginar: Lif bakımından zengin olan bir besindir. Enginar, A, K ve C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor mineralleri içerir. K vitamini deposu da olan enginar, kemik gelişimine katkıda bulunur ve ilerleyen yaşlarda oluşan çabuk kırılan kemik sorununun önüne geçer. Kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür ve dinçlik verir.

Badem: Zayıflama da etkisi olan badem, çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminleri yönünden zengindir. Bademin Omega-3 seviyesi oldukça yüksektir. Bademin içindeki sağlıklı yağlar ve lifler açlık krizlerinin önüne geçiyor ve tok tutuyor. Ancak ara öğünlerin yıldızı olan badem, günde en fazla 10-15 adet tüketilmeli.

Portakal: Lif oranı oldukça yüksek olan portakal bir bütün olarak tüketilmelidir. Portakal, vücuttaki zararlı maddeleri temizler. Cildin taze ve pürüzsüz görünmesini sağlar. Kırışıklıkları önler. Hazmı kolaylaştırır. Portakal, yağ yakımını da hızlandırır.