Gelmeyen yaz hasta ediyor!

Bir soğuk bir sıcak olan havalar ciddi hastalıklara zemin hazırlıyor. Uzmanlar bağışıklığı güçlendirecek önemli uyarılarda bulunuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2015 Güncelleme 10 Haziran 2015, 01:24
Gelmeyen yaz hasta ediyor!

İÇİNDEKİLER

Bir günde dört mevsimi yaşadığımız şu günlerde vücudun dengesi şaşıyor. Hal böyleyken hastalıklar ise kaçınılmaz oluyor. Medical Park Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Yard. Doç. Dr. Engin Türkmen, havaların olumsuz etkilerine karşı uyarılarda bulunuyor:
Yaşlılar, gebeler, çocuklar ve kronik hastalığı olanların ısı kontrol merkezi daha çok zorlanır. Isı değişimine karşı daha hassastırlar. Bu havalarda beslenmelerine ve giyimlerine özen göstermeliler.
Kalp, tansiyon ve böbrek hastalarının yeterli miktarda sıvı ve ilaçlarını düzenli almaları gerekiyor. Kalp hastaları aşırı terlemeye bağlı sodyum ve potasyum kaybından olabilir. Kayısı, muz, üzümde potasyum oranı yüksektir.

KAHVALTI ŞART !
Özellikle bu havalarda düzenli kahvaltı şart. Sabah bir kahve içip işe gidenlerde kalp çarpıntısı, gastrit ve stres kaçınılmaz oluyor. Mutlaka evden çıkmadan en azından bir dilim ekmek, bal, bir bardak çayla da olsa kahvaltı edilmeli.
Bağışıklık sistemimizin doğru çalışabilmesi B12, H vitamini (Biotin) çinko ve magnezyum, selenyum da almak gerekiyor. Domateste bulunan selenyum ve likopen bir anti kanserojen ve bağışıklık sistemini koruyan maddelerdir. Kanserleşmeye yakın hücreleri yakalar ve öldürürür. Turp, karpuz, kırmızıbiber de bağışıklık sistemi ve kalp için önemli sebzelerdir.
Meteoroloji mutlaka takip edilmeli ve yağmurlu günlerde şemsiyeler çantada taşınmalı.