İşte o yeni kahvaltılıklar...
FINDIK:
Sağlıklı yağlar içerisinde önemli yer tutan fındık kan şekerini dengeler.
Uzun süre tokluk hissi vererek, enerji sağlar.
ISPANAK:
Beyin dostu B vitamini ve folat içeren ıspanak, kısa süreli hafıza ve zihinsel yeteneklerini artırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda öğrenme ve problem çözmeden sorumlu beyin bölgelerindeki amino asit miktarını artırır.
FISTIK EZMESİ:
Sağlıklı yağ, protein, potasyum ve antioksidanlar içeren fıstık ezmesi, yüksek tansiyon ve kalp hastalığı riskini azaltır.
Kan şekeri seviyelerini dengeleyen fıstık ezmesi, uzun süre tokluk hissetmenizi sağlar.
AVOKADO:
C, E, B6 gibi vitaminler ve Omega-3 yağ asitleri içeren avokado yaklaşık 20 vitamin ve mineraller barındırır.
Günlük lif ihtiyacının yüzde 7'sini içeren, göz sağlığına iyi gelen lutein ve zeaksantin gibi, maddeleri içeren bu meyve aynı zamanda sinir hücrelerini korur, beyin fonksiyonu artırır.
GREYFURT:
ABD'de yapılan bir çalışmada, greyfurt kokusunun iştah azaltmaya yardımcı olduğu belirtilmiştir.
Aynı zamanda zihinsel uyarılmayı artıran greyfurt kokusu, uyanık hissetmenize yardımcı olabilir.
YABAN MERSİNİ:
Yaban mersini hücrelere zarar veren serbest radikallere karşı koruma sağlar. Alzheimer gibi yaşa bağlı durumların etkilerini azaltır.