Papatya çayı alerjinin ilacı

Ciddi rahatsızlıklara yol açabilen alerjik durumlar bahar aylarında daha sık ortaya çıkıyor. Uzmanlar bu probleme karşı iyi gelen ısırgan otu, maydanoz ve papatya çayını tavsiye ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2015 Güncelleme 15 Mayıs 2015, 00:00
Papatya çayı alerjinin ilacı

İÇİNDEKİLER

Çoğu zaman polen, arı zehirlemesi, hayvan dışkısı, tozlar, kimyasal maddelerin neden olduğu alerjiler bahar aylarında daha sık kapımızı çalıyor. Bağışıklık sistemi antikor olarak adlandırılan maddeler üreterek istenmeyen enfeksiyon ve hastalıklardan korumaya yardımcı oluyor diyen uzmanlar şöyle devam ediyor: "Alerjik reaksiyonlar hafiften şiddetliye kadar uzanabilir. Bazı ciddi durumlarda, alerji ''anafilaksi'' olarak bilinen yaşamı tehdit eden bir reaksiyonu tetikleyebilir."

BESLENME ÇOK ÖNEMLİ

Alerjik durumlarda beslenme düzenine de dikkat edilmesi gerektiğini aktaran uzmanlar, bu rahatsızlığa karşı tüketilecek gıdaları tavsiye ediyor... * Bal: İnsanlık tarihin bilinen en etkili antibiyotiği olarak gösterilir. Özellikle arı ve böcek sokmalarında yaygın olarak kullanılır, bal böcek sokmalarında alerjiyi azaltırken ağrıyı da giderir.
Balın diğer bir özelliği de yaraları çabuk iyileştirmesi ve enfeksiyon kapmasını önlemesidir.

* Isırgan otu: Isırgan otu Türkiye'de özellikle Karadeniz Bölgesinde, Trabzon, Rize, Gümüşhane'de yöresel yemeklerde çok yaygın kullanıldığı gibi alerjik hastalıkların tedavisinde asırlardır alternatif tedavi olarak kullanılmaktadır.
* Papatya: Papatya bitkisi çok iyi bir antibiyotiktir. Vücut direncinin azaldığı zamanlarda ortaya çıkan alerjik reaksiyonları tedavi edici özelliğe sahiptir. Vücuttaki direnci artırarak sizi alerjiye karşı korur.

* Maydanoz: İçerisinde bol miktarda C vitamini bulunur. C vitamininin özelliği alerjiyi yok etmek ve vücuttan uzaklaşmasını sağlamaktır. Maydanozu yemeklerde veya demledikten sonra içerek tüketebilirsiniz.

*Soğan: Anti-histamin özellik taşıyan soğan alerjinin yarattığı kimyasal yapıyı bloke eder.

* Soya fasulyesi: İçinde kalsiyum, fosfor ve demir ve ayrıca alerjik durumlar içit etkili olan vitamin ve mineralleri bünyesinde bulundurur. Bağışıklık sistemini güçlendiren soya fasulyesi hastalıklara karşı korur.

* Yulaf ezmesi: E vitamini, çinko, bakır ve demir içerir. Potasyum, magnezyum ve B vitamini açısından zengindir. Karbonhidrat içerdiği için enerji sağlar. Vücudu güçlendirdiği için alerjik reaksiyonlara karşı etkilidir.

* Sinameki bitkisi: Alerji ile birlikte meydana gelen kaşıntıyı ve nezle gibi durumları giderir. Sinameki çayı haftada bir kereden fazla içilmemelidir. Fazlası bağırsaklarda problemlere neden olabilir.

SAMAN NEZLESİ BELİRTİLERİ
Hapşırma
Burun, gözler ve damak kaşıntısı
Akıntı, burun tıkanıklığı
Sulu, kırmızı veya şişmiş gözler (konjunktivit)

GIDA ALERJİLERİ BELİRTİLERİ
Ağızda karıncalanma
Dudaklar, dil, yüz ya da boğaz şişmesi
Kurdeşen
Anafilaksi

BÖCEK ISIRMASI ALERJİLERİ BELİRTİLERİ
Acı yerinde şişlik (ödem)
Kaşıntı veya vücudun her yerinde kurdeşen
Öksürük, göğüs sıkışması, hırıltılı ya da nefes darlığı
Anafilaksi

BUNLARA DİKKAT!
Gıdalar ve böcek sokması sonucu meydana gelen alerjiler bazı tehlikeli reaksiyonlara neden olabilir. Bazı durumlarda yaşamı tehdit eden potansiyele sahiptirler. Bu durumda acil yardım istemek gerekir. Belirtileri:
Bilinç kaybı
Kan basıncında bir düşüş
Şiddetli Nefes darlığı
Deri döküntüsü
Baş dönmesi
Hızlı veya zayıf nabız
Bulantı ve kusma