Sumak ile mide tembelliğine durak

Hazımsızlık, şişkinlik ve ağrı ile kendini belli eden mide tembelliğine bazı bitkisel karışımlar çare oluyor. Mideyi çalıştırmanın yolu ise sumak çayından geçiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2015 Güncelleme 22 Şubat 2015, 00:00
Sumak ile mide tembelliğine durak

İÇİNDEKİLER

Midenin iç yüzeyindeki mukoza bezlerinin bazı enzimlerinin yeteri kadar salgılamaması olarak bilinen mide tembelliği tüm vücuda sıkıntı veriyor. Uzmanlar bu sorunun çözümünün kolay olduğunu belirterek, doğal bitkilerin kapısının çalınması gerektiğini söylüyor. İşte o karışımlar...

SUMAK: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı sumak atın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.

IHLAMUR: Bir çay fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı ıhlamur ilave edin. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.

LİMONATA: Bol miktarda ev yapımı limonata tüketmek de tembelliğe iyi gelir.

DEFNE YAPRAĞI: Bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı defne yaprağını atın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.

BİBERİYE: Bir fincan kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı biberiye atın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan tüketin.

KEKİK: Bir fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı kekik katın. Demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.

KARANFİL: Bir fincanı kaynar suyun içine bir çay kaşığı karanfil katın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzün. Öğle ve akşamları yemeklerden önce birer fincan için.

HELİLE: Bir çorba kaşığı toz haline getirilmiş helile ile iki çorba kaşığı süzme balı karıştırın. İkiye bölüp yemek
aralarında yiyin.